İlkbahar yağışlarıyla ilgili flaş değerlendirme: Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde azaldı Marmara ve Karadeniz'de arttı!
İlkbaharda yağış Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son 50 yılın en düşük seviyesine gerilerken, sadece Marmara ile Karadeniz bölgelerinde arttı. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan, "Mayıs ayında ülkenin büyük bir kısmında kuraklık arttı" ifadelerini kullandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye'de uzun yıllar ilkbahar mevsimi (mart, nisan, mayıs) yağış ortalaması 168 milimetre olarak ölçüldü.
Türkiye'de bu yılın ilkbaharında 131,1, geçen yılın ilkbahar mevsiminde 185,7 milimetre yağış düştü.
Böylece Türkiye'de ilkbahar yağışları, uzun yıllar ortalamasına göre yüzde 22, geçen yılın aynı dönemine oranla da yüzde 29 azaldı.