Eylül Yağlıkara cinayetinde korkunç detay! Annesi cinayete onay verdi
Ankara’da 8 yaşındaki Eylül’ü öldüren Uğur Koçyiğit’e ağırlaştırılmış müebbet, annesi Huriye Koçyiğit’e ise 15 yıl 10 ay hapis cezası verilmişti. Gerekçeli kararda, katilin, çocuğu cinsel istismarı gizlemek için öldürdüğü suç ortağı annesinin de cinayete onay verdiği belirtildi.
Ankara Polatlı'da 22 Haziran 2018'de kaybolduktan bir hafta sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın katili Uğur Koçyiğit'e ağırlaştırılmış müebbet, annesi Huriye Koçyiğit'e ise 15 yıl 10 ay verilen hapis cezasının gerekçesi, küçük kızın yaşadığı dehşeti gözler önüne serdi.

Gerekçede Uğur Koçyiğit'in, Eylül'ü kandırarak evlerinin bahçesine götürdüğü ve cebir kullanarak cinsel istismarda bulunduğu, olay yerinden kaçan küçük kızın köy meydanına indiği belirtildi. Bu sırada Eylül'ün ailesinin çocuklarını aramaya başlaması üzerine katilin annesi Huriye Koçyiğit'in de onayını alarak Eylül'ü bulup öldürmeye karar verdiği kaydedildi.

Köy meydanında tedirgin dolaşan Eylül'ün Uğur Koçyiğit ile karşılaşınca kaçmaya başladığı aktarılan gerekçede, sanığın küçük kızı yakalayarak zorla arabasına bindirdiği ve ardından öldürerek gömdüğü ifade edildi.






