Sahte ürün vurgunu! Pes dedirten savunma
İstanbul genelinde ele geçirilen, ünlü markalara ait binlerce taklit ürünün konuldukları yediemin deposunda yok olduğu ortaya çıktı. Aralarında İl Milli Emlak Müdürlüğü görevlilerinin de olduğu 13 kişiye yönelik operasyonda iki kişi tutuklandı. Malların teslim edildiği deponun izini süren polis, paralel bir deponun daha bulunduğunu tespit etti. Bu depoda ünlü markaların taklidi 10 bini aşkın parfüm ele geçirildi.
Dünyaca ünlü markaların isimleri kullanılarak üretilen sahte ürünlere karşı hem markalar hem de yetkililer büyük bir savaş veriyor. Bu ürünleri üretenler cezalarla karşı karşıya kalırken, el konulan ürünler de mahkeme süreci sonunda imha ediliyor. İmha sürecine kadar olan süreçte söz konusu sahte ürünler anlaşmalı depolarda bekletiliyor. Ancak geçen hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 13 kişiye yönelik verdiği gözaltı kararı sonrasında sahte ürünlerin bekletildiği bir depodan, ürünlerin imhadan önce çıkarılarak piyasaya sürüldüğü ortaya çıktı.
TEKNİK TAKİP
Soruşturma dosyasından edinilen bilgilere göre süreç, yediemin deposuna konulan taklit ürünlerin satıldığı ihbarı üzerine başlatıldı. Gözaltına alınanlardan Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı personeli Davut Ö. ile, yediemin deposu sahibi İlhan V. tutuklandı. Milli Emlak Müdürü F. E. ile yediemin deposu sahibi S. K. V. dahil 11 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklanan Davut Ö. ile İlhan V. arasında para ilişkisi olduğu, depo ihalesine ilişkin gizli bilgilerin paylaşıldığı iddiasının da yer aldığı şikâyet sonrası şüpheliler hakkında teknik takip kararı alındı.
İKİCİ DEPO PARAVAN
Hürriyet'in haberine göre, polis, 3 Temmuz günü yaptığı baskınlarda şüphelilerin evleri yanı sıra iki depoda da arama yaptı. Anılan depolardan biri Esenyurt'ta, diğeri ise Arnavutköy Ömerli'de bulunuyordu. Esenyurt'taki depo, S. K. V.'ye ait, Arnavutköy Ömerli'deki depo ise eşi İlhan V.'ye aitti. Geçen yıl sonunda yapılan ihaleyi S. K. V.'ye ait VRL Plastik firması kazanmış, Milli Emlak ile sözleşme imzalamıştı. İstanbul'da ele geçirilen sahte ürünlerin de Esenyurt'taki depoya konulması gerekiyordu.