Mabed Şövalyesi Hektor’un hükmü verildi! Orhan Bey tuzağı bozdu

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Mabed Şövalyesi Hektor’un hükmü verildi! Orhan Bey tuzağı bozdu

atv'nin sevilen dizisi ihanet, ihtiras, gizli ittifaklar ve iktidar hesaplarının iç içe geçtiği on birinci bölümüyle Kuruluş Orhan, temposu hiç düşmeyen sahneleriyle izleyiciyi ekrana kilitledi. Nefes kesen karşılaşmada Orhan Bey, kendisini tuzağa çekmeye çalışan Saroz’u, Prenses Asporça ile birlikte kurduğu zekice planla ters köşeye yatırdı. Bu beklenmedik hamle, hem Saroz’u büyük bir şaşkınlığa uğrattı hem de güç dengelerini altüst etti.

atv ekranlarının ilgiyle takip edilen yapımı Kuruluş Orhan, bu akşam yayınlanan on birinci bölümüyle izleyiciyi adeta nefessiz bıraktı. Güç mücadelesinin her sahnede daha da sertleştiği bölümde ihanetler açığa çıktı, dengeler değişti, kartlar yeniden dağıtıldı. Tarihin seyrini değiştirecek hamlelerin art arda geldiği bölüm, heyecan dozunu zirveye taşıdı.

Kaynak: ATVKaynak: ATV

Kuruluş Orhan'ın nefes kesen sahnesinde Orhan Bey, kendisini tuzağa düşürmeye çalışan Saroz'u, Prenses Asporça ile planladığı karşı hamleyle büyük bir şaşkınlığa uğrattı.

Orhan Bey'in attığı okla Saroz'un yaralanmasının ardından Hektor'un öfkesi sözlerine yansıdı: "Orhan'ı tuzağa düşüreceğim derken, kendin tuzağa düşmüşsün." "Bugün burada ben kim istersem o ölecek!" diyen Orhan Bey'in alplerine verdiği "Saldırın!" emriyle birlikte çarpışma tüm şiddetiyle başladı.


"ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM"

Kılıçların konuştuğu, meydanın kana bulandığı mücadelede Orhan Bey bir kez daha savaş meydanının hâkimi oldu. Mücadelenin sonunda Hektor'u alt eden Orhan Bey, hükmünü ilan etti: "Zalimler için yaşasın cehennem!" Bu sözlerin ardından Hektor'un başını uçuran Orhan Bey, düşmanlarına korku salarken izleyicilere unutulmaz bir an yaşattı.

Yapım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait; yönetmenliğini Bülent İşbilen'in üstlendiği, başrolünü Orhan Bey karakteriyle Mert Yazıcıoğlu'nun üstlendiği Kuruluş Orhan, bu sahnesiyle de yayın gecesinin en çok konuşulan anları arasında yer aldı.

Kaynak: ATVKaynak: ATV

ORHAN BEY'DEN BURSA ESNAFINA ADALET MESAJI!

Kuruluş Orhan'ın yeni bölümünde Orhan Bey, fetih sonrası Bursa'da esnafla bir araya gelerek adalet ve güven vurgusunu güçlü sözlerle pekiştirdi.

Çarşıyı ziyaret eden Orhan Bey, esnafa "Var mıdır bir müşkülünüz?" diye sordu.

Bursa esnafı, şehrin teslimi sırasında verilen sözleri hatırlatarak, "Bizi Müslüman ahilerin insafına emanet edeceğinizi duyduk" dedi.

Kaynak: ATVKaynak: ATV

"TERAZİNİZ HAKTAN ŞAŞMADIKÇA GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN!"

Orhan Bey ise bu endişeye net bir karşılık verdi: "Doğru işitmişsiniz. Sizi Bizans'ın insafsızlığından kurtarıp ahilerimizin adil idaresine emanet ettik." Ardından Bursa esnafına Ahi Şeyhi'ni takdim eden Orhan Bey, adaletin ölçüsünü şu sözlerle çizdi: "Teraziniz haktan şaşmadıkça gönlünüz rahat olsun."

Kaynak: ATVKaynak: ATV

HALİME VE DURSUN: SEVDA MI, SOY MU?

Orhan Bey'in, imparatordan alınacak altınları Bursa ticaretine destek olarak vereceğini açıklaması ise esnafın yüreğine su serpti. Fetihle birlikte yalnızca surların değil, gönüllerin de kazanıldığını gösteren bu sahne, Orhan Bey'in adalet anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: ATVKaynak: ATV

Yapım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait; yönetmenliğini Bülent İşbilen'in üstlendiği, başrolünü Orhan Bey karakteriyle Mert Yazıcıoğlu'nun üstlendiği Kuruluş Orhan, bu sahnesiyle de yayın gecesinin en çok konuşulan anları arasında yer aldı.