Milyoner'de beyin yakan anlar! Herkes bu soruda takıldı
ATV ekranlarının ilgiyle takip edilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster, bu hafta da sıra dışı sorularıyla izleyicileri ekran başına kilitledi. Oktay Kaynarca'nın sunumuyla yayınlanan programın son bölümünde yarışan oyuncu Mustafa Ferit Aktuğ'un karşısına çıkan bir soru ise hem stüdyoda hem de sosyal medyada büyük merak uyandırdı.
Televizyon, sinema ve tiyatro dünyasının tanınan isimlerinden 47 yaşındaki Mustafa Ferit Aktuğ, başarılı performansıyla 200 bin TL değerindeki 9. soruya kadar yükselmeyi başardı. Ancak bu noktada karşısına çıkan ve tam 47 harften oluşan bir göl adı, yarışmanın seyrini değiştirecek kadar dikkat çekiciydi.
MİLYONER TARİHİNİN EN ZOR TELAFFUZ EDİLEN SORULARINDAN BİRİ
Aktuğ'un karşısına gelen soru şu oldu:
"Chargoggagoggmanchauggaugagoggchaubunagungamaugg Gölü nerededir?"
A) ABD
B) Kenya
C) Moğolistan
D) Finlandiya
İlk bakışta okunması bile oldukça güç olan göl adı, yarışmacıyı uzun süre düşündürdü. Ekran başındaki izleyicilerin de büyük bölümünün ilk kez duyduğu bu isim, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.
Tam 47 harften oluşan ve dünyanın en uzun yer isimlerinden biri olarak kabul edilen gölün adını gören yarışmacı, önce yarı yarıya joker hakkını kullanmayı tercih etti. Joker sonrası Kenya ve Moğolistan seçenekleri elenirken geriye ABD ve Finlandiya kaldı.
DAKİKALARCA SÜREN KARARSIZLIK
Sorunun cevabını bulmakta zorlanan Aktuğ, uzun süre iki seçenek arasında gidip geldi. Ardından elindeki çift cevap hakkını kullanarak önce Finlandiya seçeneğini işaretledi. Ancak doğru yanıtın ABD olduğu ortaya çıktı.
Yarışmacı böylece yanlış cevap vermekten kurtulurken ikinci cevabını kullanma hakkını elde etti ve doğru seçeneğe ulaşarak 300 bin TL değerindeki 10. sorunun kapısını açtı.