Blendar bıçaklarını jilet gibi yapıyor! Yumurta kabuklarını böyle kullanın...
Mutfakta sıkça kullanılan robotlar ve blenderlar, zamanla kullanıma bağlı olarak keskinliklerini kaybedebiliyor. Ancak, bu sorunu kolayca çözmek için pahalı veya karmaşık yöntemlere gerek yok. Tek yapmanız gereken şey, yumurta kabuklarını biriktirmek! İşte bıçakları jilet gibi yapan yöntem!
Mutfakta yaygın olarak kullanılan blenderlar, zamanla kullanıma bağlı olarak bıçaklarında körelme sorunu yaşayabilir. Bu durum, hem malzemelerin dokusuna zarar verebilir. İşte bu sorun için harika bir önerimiz var! İşte blendar bıçaklarını yeniden keskinleştiren yöntem...
Blender bıçaklarını keskinleştirmek için kullanılan en bilinen yöntemlerden biri yumurta kabuğu yöntemidir. Ancak, bu yöntem dışında da evde bulunan malzemelerle blender bıçaklarını keskinleştirmek mümkündür.
JİLET GİBİ YAPIYOR!
-Blenderınızın içine 2 adet yumurta kabuğunu koyun.
-Üzerine oda sıcaklığında su ekleyin.
-Blenderı çalıştırarak yumurta kabuklarını ve suyu iyice karıştırın.
Bu yöntemi uyguladıktan sonra, blendar bıçaklarının ne kadar keskinleştiğini göreceksiniz.
Yumurta kabuklarının doğal olarak içerdikleri kalsiyum mineralleri, bıçakları keskinleştirirken aynı zamanda mutfak işlerinizi kolaylaştıracak.
Bu basit yöntemle, hem zamanınız hem de paranızdan tasarruf edebilirsiniz.