Türkiye kapılarını Ukraynalı kulüp Shakhtar Donetsk'e açtı! Taras Stepanenko'dan samimi sözler: Minnettarız
Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle futbolun bir süredir askıya alındığı Ukrayna'nın başarılı kulüplerinden Shakhtar Donetsk, Riva tesislerinde kamp yapıyor. Ukraynalı ekip, kapılarını açarak samimi açıklamalarda bulundu. Oyunculardan Taras Stepanenko yaşananları gözyaşları içinde anlattı. Stepanenko, "Savaşta zarar gören insanlara destek için maç yapan Türk takımları bizim için çok özel. Türkiye, savaşın sonlanması konusunda çok önemli bir rol almış durumda. Özellikle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda minnettarız" ifadelerini kullandı.
Ukrayna'da savaşın başlaması ile birlikte soluğu Türkiye'de alan Shakhtar Donetsk takımı Riva'da kamp yaparken, Fenerbahçe ile de hazırlık maçı oynadı. Ukrayna ekibi, kampının kapılarını açtı. Takımın deneyimli isimlerinden Taras Stepanenko, Türkiye'ye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a destekleri için minnettar olduklarını söylediler.

'AMACIMIZ BARIŞ İÇİN OYNAMAK'
Stepanenko, savaş nedeniyle ülkelerine sadece futbol oynayarak destek olabileceklerini ve bunun için de yeşil sahada mücadele ettiklerini söyledi. "Barış için oynamak tek amacımız" diyen 32 yaşındaki sporcu, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye çok minnettarız. Özellikle Türk takımları ve TFF'ye bizi ağırladıkları için teşekkür ederiz. Dinamo Kiev ile Galatasaray maç yaptı. Biz Fenerbahçe ile oynadık. Bu şekilde savaşta zarar gören insanlara destek veren Türk takımları bizler için çok özel. Türkiye bu savaşın sonlanması konusunda önemli bir rol almış durumda. Kritik adımlar atıyorlar. Özellikle Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a bu konuda minnettarız.


