A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
05 Aralık 2025, Cuma
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ünlü tatil merkezi Bodrum’da sağanak! Cadde sokaklar göle döndü Bengü’den şaşırtan Selim Selimoğlu paylaşımı! 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı? Bir neslin Hafize Anası Adile Naşit’in gerçek ismi ortaya çıktı! Meğer annesi... Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda Güllü’yü kızı mı öldürdü? Komşudan şok sözler: İtildiği görüntüler kameramda Milyoner’de çeyrek altın sorusu ekrana kilitledi! Yarışmacının stratejik hamlesi damga vurdu Küçükçekmece’de dehşet anları! Dur ihtarına uymadı: Kadını böyle ezdi
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Spor Haberleri Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez

Fenerbahçe'nin eski başkanı Ali Şen: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez

Giriş: 17.02.2020 07:37 Güncelleme: 17.02.2020 13:16
Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez

Fenerbahçe’nin efsane başkanlarından birisi olan Ali Şen, Ali Koç'un "Trabzonspor sırtını devlete dayamış" açıklamasıyla ilgili konuştu. Şen, "Hiç kimse tuttuğu takımı şampiyon yapamaz. Her şeyden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına zaten izin vermez. Cumhurbaşkanı Erdoğan sporun iç işlerine asla müdahale etmez" dedi.

Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen, GÜNAYDIN'a çok özel açıklamalarda bulundu.
■ Ali Koç, "Trabzonspor sırtını devlete dayamış" açıklamasında bulundu. Sizce de devlet herhangi bir takımı destekliyor mu?
Ben bu konuyu Ali'yle de, Nihat Özdemir'le de konuştum. Öncelikle şunu söyleyeyim, Nihat'ı çok eskiden tanırım. Nihat'ı spor dünyasına alan benim. Çok düzgün ve iyi bir insandır, asla yanlış bir iş yapmaz. Bunu Ali'ye de söyledim. Ali de "Özdemir verdiği sözleri tutmadı" dedi. Mali ve transfer konusuyla ilgili destek olmadığını söyledi. Ben Nihat'ın verdiği sözleri tutacağına inanıyorum. Ali'nin "Trabzonspor sırtını devlete dayadı" sözlerine gelince... Ben işin iç yüzünü bilmiyorum. Bu sözünü açıklamalı. Ama devlet her kulübe destek olur, olmalı da. Eski hükümetler destek falan olmuyordu. Şimdi devletin her kulübe destek olmasını çok önemli buluyorum. Kulüplere stat da yapmalı, yardım da etmeli. Bir kulübe yönelik böyle şeyler söylenmesini de doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan sporun daha iyi olması için uğraşıyor, bunu yakından biliyorum. Siyasetçiler bir takımı tutabilir ve şampiyon olmasını gönlünden geçirebilir, bu normal bir şey. Kimse bir takımı tutuyor diye onu şampiyon falan yapamaz. Her şeyden önce Cumhurbaşkanı siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez. Spor dünyasında kimse Cumhurbaşkanı'nın adını kullanmasın, karıştırmasın da. Erdoğan, sporun iç işlerine hiçbir zaman müdahale etmiyor.

Ali Şenden flaş açıklamalar: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez |VideoAli Şenden flaş açıklamalar: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez |Video ALİ ŞEN'DEN FLAŞ AÇIKLAMALAR: ERDOĞAN SİYASETİN SPORA BULAŞMASINA ASLA İZİN VERMEZ |VİDEO

TRABZONSPOR'UN KOLLANDIĞINI DÜŞÜNMÜYORUM
■ Fenerbahçe eski başkanı olarak size şunu açıkça soruyorum, sizce Trabzonspor ligde kollanıyor mu?
Cumhurbaşkanı istiyor diye bir takım şampiyon olmaz. Ben Trabzonspor'un kollandığını düşünmüyorum. Hakemler birçok takım için hatalı karar veriyor. Trabzonspor'un kadrosu çok iyi bu sezon, çok iyi oynuyor. Ahmet Ağaoğlu da, yönetici kadrosu da kulübü çok iyi yönetiyor. Uzun süredir yakalayamadığı güzel oyunu bu sezon yakaladı takım. Bir de çok ucuza çok iyi transferler yaptılar. Bunu da görmek lazım. Trabzonspor'un uzun yıllar şampiyon olamaması da lig için bir kayıptır.

Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen: Erdoğan siyasetin spora bulaşmasına asla izin vermez

■ Fenerbahçe, bu sezon da arzu edilen başarıyı gösteremiyor. Başkan Ali Koç'u ilk günden beri desteklemiş biri olarak siz bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Benim bir rüyam vardı; Koç gibi, Sabancı gibi ailelerin çocuklarının büyük kulüplerde görev almasıydı. Kulüplerin uluslararası alandaki başarılarına bunun çok büyük katkı sağlayacağını düşündüm hep. Bundan dolayı da Ali Koç'a en büyük desteği ben verdim. Ali Koç başkan olmak için birçok şeyi elinin tersiyle itti. Mesela, TÜSİAD başkanlığı teklif edildi ama o Fenerbahçe başkanı olmak için kabul etmedi. Ali'nin kulübün başına gelmesi bana göre bir devrimdi. İlk defa böyle büyük bir ailenin üyesi başkan oldu. Rahmetli Vehbi Koç hayatta olsaydı müsaade etmezdi. Ali Koç, Aziz Yıldırım görev alması için teklifte bulunduğunda bana ne yapması gerektiğini sordu, "Fenerbahçe'ye başkan olmak istiyorsan kabul et" dedim. Ali de bana "En büyük rüyam Fenerbahçe'ye başkan olmak ama Aziz Yıldırım'la anlaşabilir miyim diye endişem var" dedi. Adaylık sürecinde de çok destek verdim Ali'ye. Aziz Yıldırım'a "Kongreyi kaybedeceksin, gel Ali'ye destek ol" dedim ama kabul etmedi. Aziz Yıldırım çok büyük katkı sağladı kulübe. Ali, seçildikten sonra "Kulüp batmış, borçlar yüz yıl ödenmez" diye açıklama yaptı.

STATLARI CUMHURBAŞKANI YAPTIRDI

■ Fenerbahçe'ye çok emek vermiş biri olarak, son günlerde Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında yaşanan gerilim hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ben yıllardır sporun siyasete, siyasetin de spora karışmaması gerektiğini söyleyen biriyim. Bu çok önemli bir dengedir. Ben iki defa Fenerbahçe başkanı oldum. Siyasetçiler büyük kulüpleri Adnan Menderes'ten beri oy deposu olarak görmüşlerdi. Başkanlık dönemimde de böyle şeylerle karşılaştım. Oy deposu olarak görmelerine itirazım yok. Siyasetin doğası böyle. Kulüplere katkı sağlayan siyasetçilerin bunu beklemesi normal zaten. Katkı sağlamayıp sadece oy deposu olarak görmeleri yanlış. Şunu özellikle belirtmek isterim ki, Başkan Erdoğan'ı bunun dışında tutuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanı olduğu günden beri Fenerbahçe'ye her türlü katkıyı sağlamıştır. Ve sporu siyasete de hiç karıştırmadan yaptı bunu. Ben başkan olduğum dönemde kendisi o zaman belediye başkanıydı, ona ikinci başkanlığı teklif etmeme rağmen kabul etmedi. Ama Fenerbahçe'ye bugüne kadar hiçbir siyasetçinin yardım etmediği kadar yardım etti. Kendisi futbol oynadığı için spordaki eksiklikleri çok yakından biliyor. Bugün Türkiye'nin her tarafında bu kadar güzel statlarımız varsa bunu yapan kişi Erdoğan'dır. Bunu görmemiz gerekiyor. Spor camiasına çok büyük hizmetler verdi. Spor camiası olarak Cumhurbaşkanı'na çok şey borçluyuz.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMASINI DOĞRU BULMADIM

■ Ali Koç kulüpte aktif görevde bulundu, haberi yok muydu borçlardan? Niye seçildikten sonra böyle bir açıklama yaptı?
Ben Ali'nin o açıklamasını doğru bulmadım. Aynı soruyu ben de sordum ona. Ali başkan olmadan önce kulüpten mali dosyayı istemiş ama ona vermemişler. Bana böyle söyledi. Bu açıklamayı yapmak yerine Aziz Yıldırım'la yan yana gelerek kulübün borçları için konuşsa daha iyi olurdu. Yıldırım bize kongrelerde "Fenerbahçe'nin borcu yok" diyordu. Sonra Ali'nin böyle konuşması herkesi şaşırttı. Ali Koç seçildikten sonra başta taraftar olmak üzere herkes ondan çok büyük başarılar bekliyordu. Ama öyle olmadı. Takım küme düşme durumuna kadar geldi. Taraftar Ali'yi çok seviyordu ve Fener'in bu kötü gidişi büyük hayal kırıklığı yarattı. Ali'ye destek verdiğim için kongre üyeleri beni arayıp "Sen 'Ali Koç'a oy ver' dedin verdik. Aziz Yıldırım'la konuşmak zordu ama Ali Koç ile konuşmak çok daha zor. Ne yapacağız?" diyorlardı. Ali ilk başkan olduğu zaman yıldızlar alacağını söyledi taraftara. Yapamadı. Taraftarın ona büyük bir bağlılığı var, bunu görüyorum. Ama geçen sezon herkeste hayal kırıklığı yarattı Ali Koç. Fener bu sene şampiyon olmalı. Eğer şampiyon olmazsa Ali Koç'un başı ağrır.

FENER BU SEZON ŞAMPİYON OLMALI

Fener taraftarı çok özel bir kitledir, dünyada eşi yok. Onlara vaat ettiğini yapmazsan ve kulübün haklarını korumazsan seninle arasında kurduğu gönül köprüsünü yıkar. Ali, ilk döneminde bunu çok fark edememişti; şimdi fark etti ve kulübün haklarını koruyor. Ali, mutlaka bu sezon Fener'e büyük başarılar kazandırmak zorunda. Yoksa taraftarla arasında kurduğu gönül köprüsü zarar görür. Ali'yi hâlâ destekliyorum ama ondan beklentimiz bu yıl Fener'in şampiyon olması. Şampiyon olacağına inanıyorum. Ali'nin futbolcularla daha yakın ilişki kurması gerekiyor. İnsani ilişkiler açısından eksiklikler olduğunu görüyorum. Antrenmanlara daha çok gitmeli.

BU MAÇTA GALATASARAY'I FARKLI YENECEĞİZ

■ Yılın en önemli derbilerinden biri 23 Şubat'ta oynanacak. Fenerbahçe, kendi sahasında ezeli rakibi Galatasaray'la karşılaşacak. Siz bu derbi için neler söyleyeceksiniz?
Fenerbahçe eğer şampiyon olmak istiyorsa mutlaka bu maçı almalı. Türkiye'deki en iyi kadroya sahibiz. Galatasaray'ı yendiğimiz takdirde önümüzde kimse duramaz. Bu maçta Galatasaray'ı farklı yeneceğimizi düşünüyorum. Fatih Terim çok iyi bir spor adamı, Galatasaray'ın kadrosu da iyi ama bizim psikolojik olarak üstünlüğümüz var. Galatasaray çok uzun yıllardır Fenerbahçe'yi yenemedi Kadıköy'de. Bir kere Galatasaraylı futbolcuların üstünde bunun baskısı da var. Futbolcuların ayakları titrer bu baskıdan. Taraftarımızın takıma inancı tam. Biz her açıdan avantajlıyız ve bu maçı alacağız.

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
TÜRK TELEKOM REKLAM
DR REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Cloudflare çöktü mü, sorun ne? Cloudflare nedir, ne işe yarar?
  • 5 Aralık TV yayın akışı: Bu akşam Taşacak Bu Deniz var mı, Eleni diziden ayrıldı mı?
  • ÖSYM duyurdu: YDS/2 sınav sonuçları açıklandı! İşte sonuç sorgulama ekranı
  • Hafta sonu hava ters köşe yapacak: 10 kente kar yağacak! Dondurucu soğuklar kapıda
  • "Selvi Boylum Al Yazmalım" adlı filmde Samet'i kim canlandırmıştır?
  • Dünyanın tarifeli en kısa uçuşu yaklaşık kaç kilometre uzunluğundadır?
  • Saray sofralarından şiir dizelerine: Türk kahvesinin gizli kalmış hikayesi
  • Türkiye'de Ramazan Bayramı en son hangi miladi yılda iki kere yaşanmıştır?
  • Lozan Barış Konferansı sırasında TBMM'nin hükûmet görevini yürüten icra vekilleri heyetinin başvekili kimdir?
  • Türkiye'nin kara sınırı komşusu 8 taneyken BM'ye üye 193 ülke arasında 8'den fazla kara sınırı komşusu olan kaç ülke vardır?
  • UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok maç kaybeden ve en çok gol yiyen takım hangisidir?
  • Arnold Schwarzenegger "Dur! Yoksa Annem Ateş Edecek" filminin senaryosunu okuyup berbat bulmuş, kime filmi övüp onun oynamasına sebep olmuştur?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS