C vitamini deposu! Portakalı geride bırakan mucizevi meyve
Son dönemde beslenme dünyasında dikkat çeken Açerola kirazı, diğer adıyla barbados kirazı, yüksek besin değeriyle öne çıkıyor. Tropikal iklimlerde yetişen bu meyve, özellikle C vitamini açısından oldukça zengin olmasıyla biliniyor. İşte Açerola kirazının faydaları...
Barbados kirazı, ılıman iklimlerde yetişen bir meyvedir. Amerika, Orta Amerika ve Karayipler gibi bölgelerde sıkça bulunur. Meksika ve Güney Teksas'tan Güney Amerika'nın kuzey kısımlarına, Brezilya'nın Bahia bölgesine kadar birçok yerde yetişen bu meyve, kiraza benzeyen küçük, kırmızı bir yapıya sahiptir.
Doğal C Vitamini Kaynağı
Açerola kirazı, ülkemizde yetişmese de doğal ve organik tarımla elde edilen bu meyvenin toz haline getirilmesiyle Aserola tozu üretilmektedir. Aserola tozu, meyvesine göre daha uzun bir raf ömrüne sahip olmasıyla dikkat çeker.
Aserola tozu, çeşitli tariflerde yaygın olarak kullanılır. Smoothieler, meyve suları ve shake karışımları gibi birçok içecekte yer alır. Bu toz, hem lezzet hem de besin değerini artırmak için ideal bir seçenektir.
GÜNDE 15 TANE TÜKETİN
Aserola tozu, zengin C vitamini içeriğiyle öne çıkar. 100 gram açerola kirazı;
1 kivinin 17 katı,
1 portakalın 32 katı,
1 domatesin ise 160 katı kadar C vitamini içerir.
Günde 2 adet kivi tüketimiyle karşılanan günlük C vitamini ihtiyacını göz önünde bulundurursak, 15 adet açerola kirazı tüketerek de aynı şekilde ihtiyacımızı karşılayabiliriz.
Açerola kirazı
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN