Yemek yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Meğer tahta kaşıklar...
Evde çorba pişirmek, pek çok kişinin günlük rutininde yer alan bir aktivitedir. Ancak, bazı alışkanlıkların zararlı olabileceğini unutmamak önemlidir. Özellikle ev hanımlarının sıkça yaptığı bir hata, artık yapılmaması gereken bir alışkanlık olarak karşımıza çıkıyor. Tencere içinde kaşık bırakmak bakın nelere sebep oluyor...
Birçoğumuz yemek döktükten sonra kaşığı ya da kepçeyi tencerenin içinde bırakırız. Ancak, bu alışkanlığın nelere yol açabileceğini öğrendikten sonra bir daha aynı hatayı yapmayacaksınız.
Öncelikle, kaşık veya kepçeyi tencereye koyduğunuzda kapağı tam oturmaz, bu da tencereden gelen kokuların açıkta bulunan diğer yiyeceklere nüfuz etmesine neden olabilir.
Ayrıca, buzdolabından gelen kokular da tencereye girerek yiyeceklerin aromalarına karışabilir, bu da tadını olumsuz etkiler.
Bununla birlikte, çorba gibi taze pişirilmiş yemeklerde kaşık veya kepçe bırakmak, ısının bir kısmının açığa çıkmasına neden olabilir, bu da yemeğin daha hızlı soğumasına yol açar.
Tencerenin kapağı sıkıca kapatılmazsa, içindeki sıvı buharlaşmaya başlar ve hem cihazın kendisi hem de içinde bulunan bazı yiyecekler bozulabilir.