Aydın ve Muğla'da orman yangını! Uçağın burnu su aldığı sırada suya battı | Mürettabatı kurtaran kişi konuştu: Elimizden geldiği kadarıyla onları çıkardık getirdik

Aydın Didim ilçesindeki yangına müdahale eden Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçağı Milas Bafa gölü üzerinde su aldığı sırada burun kısmı suya battı. İhbar üzerine ekipler kurtarma çalışması başlattı. Uçağın personeli kurtarıldı. Son duruma ilişkin Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bilgi verdi. Uçaktakileri mürettebatı teknesiyle kurtaranlardan Yalçın Kocakaya, "Uçağın düştüğünü görür görmez oğlum ve kardeşimle birlikte bizim gezi teknemizi alıp olay yerine gittik. Sonuçta bizim ormanlarımız yanmasın diye mücadele eden insanlar. Biz de onların canları için mücadele etmeliyiz. Suyu bildiğimiz için elimizden geldiği kadarıyla onları çıkardık getirdik." dedi. Öte yandan Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Muğla'nın Milas ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin ise A Haber canlı yayınına bağlanan Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangının kontrol altına alındığını bildirdi. İşte detaylar...
Kısırlar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın başladı. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait hava ve kara araçları sevk edildi.
Muğla Valisi İdris Akbıyık, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akbıyık, yangının kontrol altına alındığını belirtti.
Akbıyık, "Kontrol altına alındı. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. 14 haneyi boşalttık. Ama Denizli tarafı devam ediyor. Milas'taki yangın kontrol altında." dedi.

AYDIN DİDİM'DE MAKİLİK ALANDA YANGIN
Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte yangın çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor. Akyeniköy Mahallesi'ndeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi.
SU ALDIĞI ESNADA BURUN KISMI SUYA BATTI
Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçak, saat 16.30 sıralarında Bafa Gölü'nden su aldığı sırada burun kısmı suya battı. İhbar üzerine ekipler kurtarma çalışması başlattı.

Kırıma uğrayan uçaktaki ikisi pilot üç personel havadan ve denizden yapılan müdahale ile kurtarılarak Milas Devlet hastanesine sevk edildiler.
Uçaktaki personelin tahliyesi sonrası burnu su altında olan CL-215 tipi yangın söndürme uçağı, personelin kurtarılmasının ardından kısa süre sonra Bafa Gölü'nün derinliklerine battı.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı kırıma uğrayan THK'ya ait uçak ile ilgili sosyal medyasından yaptığı açıklamada, "Aydın Didim'de meydana gelen orman yangınına müdahale etmek için çalışmalarını yürüten Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan Türk Hava Kurumu'na ait CL-215 tipi yangın söndürme uçağı Bafa Gölü'nde henüz bilinmeyen nedenle kırıma uğramıştır. Uçakta görev yapan üç personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum" dedi.








