Doğu Karadeniz'de yeni petrol heyecanı! Çayeli'nde denizin üzerindeki maddenin petrol olduğu raporlandı
Karadeniz'de Rize'nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan örnekler, petrol potansiyelinin belirlenmesi amacıyla Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) analize gönderilmişti. AR-GE çalışmalarının ardından güzel haberler geldi. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Çayeli açıklarında deniz üzerindeki maddeden aldıkları numunenin petrol olduğunu raporladı. Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nafiz Maden son gelişmeleri A Haber’de değerlendirdi.
Daha önce A Haber'in Çayeli açıklarında yaptığı yayında Profesör Doktor Nafiz Maden deniz yüzeyinde bir petrol numunesi almış ve bunu Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na incelemeye göndermişti. Bu incelemeden güzel haberler geldi.
Profesör Doktor Nafiz Maden yaşanan gelişmelerin ardından A Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.
Nafiz Maden'in açıklamalarına öne çıkan satır başları:
Sizinle birlikte yaptığımız yayında, aldığımız numuneleri biz Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı AR-GE birimine gönderdik. Orada jeokimya analizleri yapıldı.

Ben meslektaşlarıma bile, oradaki petrol sızıntısının doğal kaynaklı olduğunu anlatamadım. Herkes bana şaka yoluyla oradan geçen bir geminin sızıntısı mıdır, sintinesi midir diye konuşmalar yaptılar.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'ndan gelen belgelere göre bunun doğal kaynaklı bir petrol olduğunu görüyoruz.

29 Ekim 1933 yılındaki Milliyet Gazetesi, Cumhuriyetin 10'uncu yılında Atatürk hayatta iken yapılan gelişmelere anlatan bir ek yayınlamıştı. Burada sadece havacılık, askeri, iktisat, ticaret alanında değil, madenler ve petrol alandaki gelişmeler de aktarıldı. O gazetede şunlar yazıyor; Türkiye'nin birçok yerinde petrol sızıntıları ve bunların ileriye dönük olarak mutlaka araştırılması gerekiyor.






