
BAY KEMAL'İN ADAYI: CEMAL CANPOLAT
Çelik'in ardından bugün açıklama yapan Cemal Canpolat, "Kuruluşunun 100. Yılında, 100 yıllık çınarın İstanbul İl Başkanlığına adayım. Geçmişte başardık!" diyerek Çarşamba günü kapsamlı bir açıklama yapacağını duyurdu.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN CEMAL CANPOLAT'A: YARIŞA GİRME İLERDE MAKAM VERELİM
Öte yandan sürecin başında kendisi de değişimci olan Canpolat'a Ekrem İmamoğlu'nun, "Abi sen bu il başkanlığı işine girme, değişim olduğunda senin gibi biri genel merkezde daha üst makamlarda görev alır" diye telkinde bulundu.
Taraflar arasındaki tartışmalar her geçen gün alevlenirken CHP yandaşı Barış Yarkadaş katıldığı televizyon programında CHP'deki kaosu günyüzüne çıkaran bomba bir açıklamada bulundu.
İMAMOĞLU'NDAN BELEDİYE BAŞKANLARINA TEHDİT: ALTINIZI BOŞALTIRIM
Kılıçdaroğlu'nun Özgür Çelik'in adaylığını internetten öğrendiğini ve bunun parti geleneklerine aykırı olduğunu söyleyen CHP yandaşı Yarkadaş, "Ekrem İmamoğlu bugün 5 kişiyle bir dar grup toplantısı yaptı. Erdoğan Toprak'a 'Ben Çelik'in maddi manevi arkasındayım' dedi." diye konuştu.
İmamoğlu'nun Çelik'e destek açıklayan CHP İstanbul Milletvekili, PM Üyesi Erdoğan Toprak ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a aba altından sopa gösterdiğini belirten Yarkadaş, "Desteği çekerseniz altını boşaltırım diyor. Ben sonuna kadar Çelik'in arkasındayım diyor." ifadelerini kullandı.
"SONUNA KADAR ÇARPIŞACAĞIM"
Yarkadaş aynı İmamoğlu'nun kapalı toplantıda CHP'li başka isimlerle tartıştığını da söyledi.
Yarkadaş'ın açıklamaları şu şekilde:
"Ekrem İmamoğlu'nun bugünkü kapalı toplantıda yaptığı konuşmadaki üslubunun çok sert olduğu, agresif olduğu ve orada bulunan insanları rahatsız ettiğini söyleyebilirim. Mesele CHP İstanbul İl Başkanlığı seçimine gelince İmamoğlu, Özgür Çelik'i işaret ederek 'Tek aday, ortak aday yok, aday çıkarabilen herkes adayını çıkarsın, sonuna kadar çarpışacağım sonuna kadar gideceğim' diyor. Bazı arkadaşlar ortamı yumuşatmaya çalışıyor 'tek aday, ortak aday yok, sonuna kadar gidip çarpışacağım' diyor. Bugün konuştuğum bir belediye başkanı 'bu sözler beni üzdü, hem de kırdı. Orada bütün belediye meclis üyeleri sonuçta İmamoğlu için çalıştı. Neye çarpışacak?' dedi. İmamoğlu bu işe gerçekten kafaya takmış. Cuma gecesi bir İstanbul il delegesinin evini ziyaret ederek Çelik için oy istedi. Ben böyle bir şey görmedim"
İMAMOĞLU'NDAN ŞÜKRÜ GENÇ'E: TARAFINIZI SEÇİN
"İmamoğlu'nun sözleri üzerine Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç iyi niyetle 'sayın başkanım biraz sert oldu' deyince İmamoğlu, 'tarafınızı seçin' diyor. Bunun üzerine bazı meclis üyeleri 'sayın başkan İYİ Parti'ye göstermiş olduğunuz teveccühü CHP'lilere niye göstermiyorsunuz, sizin bu tavrınız kazandığınız günden beri devam ediyor, bir ay sonra 'Kahramanın Yolculuğu diye kitap yazdırdınız' diyor. Gergin bir ortamda geçiyor, bazı meclis üyeleri ile arasında tartışma çıkıyor. O arada İmamoğlu, Kaftancıoğlu hakkında yorumlar yapıyor."