A Haber depremin merkez üssünde! Fas'ta 7 büyüklüğündeki depremde can kaybı artıyor
Fas, ülke tarihinin son 100 yüzyıldaki en büyük depremiyle sarsıldı. 7 büyüklüğündeki depremde can kaybı 2 bin 862'ye yükseldi. Çok sayıda köy ise tamamen yok oldu. Ayrıntıları bölgede bulunan A Haber muhabiri Alpaslan Düven aktardı.
Fas İçişleri Bakanlığı, 8 Eylül gecesi meydana gelen depremle ilgili güncel bilgileri paylaştı. Bakanlık açıklamasında, merkez üssü Marakeş'in El-Huz bölgesi olan 7 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 2 bin 862'ye, yaralıların sayısının 2 bin 562'ye yükseldiğini duyurdu.

Peki bölgede son durum ne? Arama kurtarma çalışmaları sürüyor mu? Çadır ve insani yardım konusunda sıkıntı yaşanıyor mu? Köylerde neler yapılıyor? Ayrıntıları bölgede bulunan A Haber muhabiri Alpaslan Düven aktardı.

Alpaslan Düven'in bölgeden aktardıkları şöyle:
"Biz şu anda Marakeş'in 50 KM uzağındaki Amizmiz Köyü'ndeyiz. Cuma günü meydana gelen depremin ardından görevliler arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor hatta çıplak elleriyle bunu yapmaya çalıştıklarına dair haberler var. Ülkede tabi son 60 yılda görülen en ölümcül deprem oldu. Resmi olarak ölenleri sayısı 2 bin 900'e yaklaşmış durumda. Köyün merkezinde bir alışveriş merkezi yer alıyor ve buranın en kalabalık yerlerinden biri. Burası depremde yerle bir oldu.






