Türkiye Büyükelçiliği Kiev'e döndü! Büyükelçi Yağmur Güldere’den A Haber’e özel açıklamalar
Ukrayna-Rusya savaşında 42. güne girilirken savaşın 16. gününde 11 Mart tarihinde Çernivitsi’ye taşınan Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği, Kiev' geri döndü. Büyükelçi Yağmur Güldere A Haber’e özel açıklamalarda bulundu.
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı harekatta 42 gün geçerken İstanbul'da geçtiğimiz hafta yapılan müzakerelerden sonra Kiev ve çevresinde sessizlik hakim oldu ve hayat normale dönmeye başladı. 11 Mart tarihinde Çernivtsi'ye taşınan Türkiye Büyükelçiliği'de Kiev'e geri döndü.

Çalışmalarına Kiev'de devam edecek olan Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere A Haber'e özel açıklamalarda bulundu. Güldere, "Normal hayata dair işaretler var." dedi.

Yağmur Güldere'nin açıklamalarından öne çıkanlar:
Sürecin başlangıcından bu yana her gün Ukrayna içindeki güvenlik durumu hangi bölgedeki askeri gelişmeler ne yönde ilerliyor, bizim vatandaşlarımızın tahliye sürecinde hangi aşamadayız, hangi noktalar ağırlıkta hangi güzergahlar öne çıkıyor bunlar sürekli bir değerlendirmeye tabi tutuluyordu.




