TUSAŞ'a terör saldırısı! Arkasında kim var? A Haber'de dikkat çeken yorum
Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ tesislerine terör saldırısı gerçekleştirildi. Yapılan hain saldırının perde arkasını A Haber ekranlarına katılan uzman isimler tarafından değerlendirdi.
TUSAŞ saldırısının düğmesine kimler bastı? Yaşanan saldırının perde arkasını A Haber canlı yayınına katılan uzman isimler değerlendirdi.
CANLI ANLATIM
TERÖRSÜZ TÜRKİYE PROJESİ
Güvenlik politikaları uzmanı Prof. Dr. Uğur Özgöker: Hedef, yer ve zaman çok manidar. Milliyetçi bir kimlik için çok zor olacak bir çağrıyı Devlet Bahçeli yaptı ve “terörsüz Türkiye” için mesajlar verdi. Bu yapılan çağrı çok doğruydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret etmiş olduğu iç cepheyi sağlam tutmak zorundayız. Yani içeriden bölünmemeliyiz.
İÇ CEPHE SAĞLAM TUTULMALI
Türkler tarihte 16 tane devlet kurmuş ve bunların 15 tanesi yıkıldı. Bunları hepsi içeriden yıkıldı. Dışarıdan hiçbir düşman Türk devletini yıkamadı bunu hep içeriden yaptılar. Terörsüz Türkiye mesajının perde arkası budur. İç cepheyi sağlam tutmak içindir.
Bizler içeride sağlam durmak zorundayız. Düşman adım adım yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 ay önce ‘Gazze’yi tutmak zorundayız yoksa Hatay düşer.’ demişti. Gelinen süreçte Gazze temizlendi sonra Lübnan’a saldırdılar ardından Suriye hedef alındı. Golan ve Şam’da saldırılar yapılıyor. Suriye’nin kuzeyinde bir terör devletinin temelleri atıldı. Burada hedef Büyük İsrail Devleti için bizim Toroslara kadar gelmek. Adana, Mersin, Hatay, Şanlıurfa gibi illerimize göz koymuşlar. Biz içeride birliği sağlarsak Türkiye devletini kimse yıkamaz.
SALDIRININ AZMETTİRİCİSİ ABD
Terör ve güvenlik uzmanı Doç. Dr. Ali Fuat Gökçe: Bu saldırının baş azmettiricisi ABD’dir. Onun vekili İsrail’dir. Küresel sermayenin uyguladığı politikaların vekili İsrail’dir. İsrail üzerine dizayn edilmek istenen ve onu korumak üzerine desteklenen terör örgütleri var. Burada fail PKK’dır. Failin adı ya da kısaltması hiç önemli değil burada önemli olan onu azmettirendir.
Burada ABD vardır ve onun adına vekili olan İsrail ve Mossad politikaları dizayn ediyor. Zaten bunlar 2003 yılından beri çalışmalar yürütüyor. 22 ülkede yönetimleri değiştirmek ve kaos yaratmak için düğmeye bastılar. İşte 2003 yılında beri bu planı uyguluyorlar. Cezayir, Libya ve Lübnan’da olanları gördük Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da olanı da gördük. Diğer ülkelerde planlarını ortaya koydular ama Türkiye’de bunu yapmadılar. Ancak vazgeçtikleri anlamına gelmiyor. Onlar ufak bir zafiyet arıyor ve sürekli düğmeye basıyorlar.
EL YÜKSELTME ZEMİNİ KAZANILDI
Terör ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Esat Arslan: Teröre karşı tam bir kararlık duruşu var. Devlet katında herhangi bir makas değişikliği değil doğrudan doğruya sahada bulunması gereken muhataplarına karşı cevap verilmiştir.
KANDİL'DE BÜYÜK OYUNLAR
Öcalan’ın sahneye davet edilmesinin özellikle Kandil tarafından kabul görmediği çok açık şekilde göründü. Burada Kandil’den çıkan sesler büyük oyunlar oynandığını gösteriyor. Ankara’da TUSAŞ’a düzenlenen saldırının görünür failleri de ortadır. TUSAŞ mühendisleri gereken cevabı daha fazla çalışarak ve üreterek vereceklerini haykırdılar. Tek kişi kalsa dahi devam edecektir. Durum üstünlüğü ya da Ankara’nın el yükseltmesine uygun bir zemin kazanıldı.