Girne açıklarında yolcu gemisi battı! KKTC Cumhurbaşkanı acı haberi verdi: 7 kişi hayatını kaybetti
KKTC’de Girne-Taşucu seferini yapan yolcu gemisi, Girne açıklarında alabora oldu. Gemide bulunan 259 yolcu ve 8 mürettebat için Sahil Güvenlik ekipleri ve helikopterler seferber edildi. KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman alabora olan ve 267 kişiyi taşıyan feribottaki 237 kişinin kurtarıldığını, 7 kişinin hayatını kaybettiğini, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Girne açıklarında seyir halindeki yolcu gemisi şiddetli fırtına nedeniyle alabora oldu. A Haber Muhabiri Mehmet Miras, gemide 267 kişinin bulunduğunu belirterek bölgede arama kurtarma çalışmalarının başladığını ifade etti.
CANLI ANLATIM
GEMİ 514 METRE DERİNLİĞE BATTI
KKTC Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Girne açıklarında alabora olan geminin tamamen battığını ve denizin 514 metre derinliğine indiğini açıkladı. Kazanın nedenine ilişkin incelemelerin sürdüğünü belirten Arıklı, geminin batış sebebinin kara kutunun bulunmasının ardından netlik kazanacağını söyledi. Arıklı, “Gemi tamamen battı ve 514 metre derinliğe indi. Geminin batış sebebini kara kutuyu bulduktan sonra öğreneceğiz” ifadelerini kullandı.
CAN KAYBI 7'YE YÜKSELDİ
KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Şu ana kadar gemidekilerden 237'sine sağ ulaşıldı. 7 kişi hayatını kaybetti. Henüz 23 kişiye ulaşmış değiliz. Arama kurtarma ekiplerimiz çalışıyor. Kriz masasındayız" dedi.
"6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, alabora olan ve 267 kişiyi taşıyan feribottaki 172 kişinin kurtarıldığını, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.