Üsküdar Belediyesi soruşturmasında şüpheliden çarpıcı ifade: “Rüşvet miktarı Sinem Dedetaş’a danışılıyordu”
Üsküdar Belediyesine yönelik “rüşvet”, “irtikap” ve “suç örgütü kurma” iddiaları kapsamında yürütülen soruşturmada etkin pişmanlıktan yararlanan şüphelinin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli, iskân ruhsatları karşılığında müteahhitlerden talep edilecek paranın Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a danışılarak belirlendiğini öne sürdü.
Üsküdar Belediyesi soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Etkin pişmanlıktan yararlanan bir şüpheli ifade verdi.
Şüpheli, müteahhitlerden iskân ruhsatı karşılığında talep edilecek rüşvet miktarlarının toplantılarda belirlendiğini iddia etti. Soruşturma dosyasına giren bakanlık raporlarında ise bazı binaların onaylı projelere aykırı olduğu ve deprem güvenliğini doğrudan riske attığı kaydedildi.

ÜSKÜDAR BELEDİYESİNE OPERASYON
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Üsküdar Belediyesine yönelik "rüşvet", "irtikap" ve "suç örgütü kurma" iddiaları kapsamında soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Ünlü ve Özel Kalem Müdürü Alihan Koçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.
6 ŞÜPHELİ ADLİYEDE
Üsküdar Belediyesi'nde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak "rüşvet" ve "irtikap" suçu işlendiği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın da bulunduğu 6 şüpheli adliyeye getirildi.






