İstanbul'da bir yılda 300 kez hastaneye gitti sebebi pes artık dedirtti! MHRS randevusu almak için dikkat çeken uyarı
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, İstanbul'daki muayene sayılarından devam eden sağlık yatırımlarına kadar birçok konuda bilgi verdi. Vatandaşların aile hekimliklerine başvuru sayılarına dikkat çeken Doç. Dr. Güner, çarpıcı bilgiler verdi.
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, başvuruda ilk basamağın aile hekimi olması gerektiğini söyleyerek, "Kocamustafapaşa'da bir teyzemiz vardı, bir yılda 300 kere doktora gitmişti, sordum. 'Alışkanlığım böyle' dedi. Sosyalleşme aracı olarak da kullanıyorlar, ihtiyacı olan hastanın ulaşmasıyla ilgili problem yaşama ihtimalimiz var. Acilde sarı ve kırmızı alanda herhangi bir sıkıntı yok. Yoldan geçerken 'Bir acile uğrayayım' , 'Pazara inmiştim, gelmişken bir acile uğrayayım' bunlarla karşılaşıyoruz. Vatandaşlar, evine ortalama 7 dakika yürüme mesafesindeki aile hekimliklerine başvurarak sorunlarının çoğunu çözebilir" dedi.
Fotoğraf: AA
"KOCAMUSTAFAPAŞA'DA BİR TEYZEMİZ 300 KERE DOKTORA GİTMİŞTİ"
İstanbul'da 53 tane devlet, 130'dan fazla özel hastane olduğunu belirten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, "Aile hekimlikleriyle beraber devasa bir sistemde sağlık hizmeti sunuyoruz. Bunun için zaten dünyanın sağlık başkenti diyoruz. 7-24, bayramı seyranı, gecesi gündüzü olmadan hiçbir şekilde inkıtaya uğramaması gereken bir süreç var. Sağlık hizmetini kesintisiz bir şekilde veriyoruz. 201 ülkeden 500 bin vatandaşın genel cerrahi, ortopedi, onkoloji hastalarının gelip şifa bulduğu bir kentten bahsediyoruz. Estetik olsun botoks, rinoplasti olsun, saç ekimi İstanbul'da hatta Antalya, İzmir gibi noktalarda da büyük bir teveccühle tüm dünyada karşılanıyor" açıklamasını yaptı.
Fotoğraf: AA
2025 yılında 207 milyon muayene, 2 milyon 600 bin ameliyat gerçekleştirildiğini belirten Doç. Dr. Abdullah Emre Güner, "Sadece 5 milyon kardiyoloji muayenesi yapmış durumdayız, 90 bine yakın anjiyo, 100 binden fazla kalp ameliyatı. 207 milyon muayene yapmışız kişi başı 12'ye denk geliyor, bu tüm dünyanın ortalamasının çok üstünde bir rakam. İnsanlar sağlık hizmetine erişmekte zorluk yaşamıyorlar ama bir problem de şu; acaba doğru sağlık hizmetine mi ulaşıyoruz? En yakın sağlık danışmanımız kim; aile hekimi" diye konuştu.




