Son dakika | Sınır hattında kritik gelişme! Yeni bir harekat mı geliyor? Türkiye ve Irak arasında güvenlik toplantısı
Sınır ötesine yeni bir askeri operasyon mu geliyor? Dün MSB'de gerçekleştirilen Güler-Fidan-Kalın toplantısınında ardından bugün de 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyet, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı icra etti. Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar A Haber'e yaptığı açıklamada "Son derece değerli çalışma yürütülüyor. Pençe-Kilit Bölgesinde bir toplantı icra edildiği paylaşılıyor. Yani Metin Toker Paşamız şu anda Irak’ta bulunuyor. 2. kolordu komutanımız Irak kuvvet komutanları ve peşmerge ile görüşüyor. Açıkçası çok önemli bir fotoğraf ortaya çıkmış durumda. " dedi.
Türkiye, sınır ötesine yeni bir askeri operasyon mu hazırlıyor? Dün Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT müsteşarı İbrahim Kalın arasında gerçekleştirilen güvenlik zirvesinin ardından bugün de; 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyet, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı icra etti.

IRAKLI YETKİLİLERLE YAPILAN TOPLANTI YENİ HAREKATIN SİNYALİ Mİ? MSB'DEN FLAŞ AÇIKLAMA
Sınır hattında yapılan toplantıya ilişkin MSB'den yapılan açıklamada "Irak'ın kuzeyinde icra ettiğimiz harekâtlar, Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyet, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı icra etti. Pençe-Kilit Harekât bölgesinin sınırları içerisinde Iraklı yerel yetkililerle gerçekleştirilen toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler de görüşüldü." ifadelerine yer verildi.

TERÖR VE GÜVENLİK UZMANI ABDULLAH AĞAR A HABER'DE
Son derece değerli çalışma yürütülüyor. Pençe-Kilit Bölgesinde bir toplantı icra edildiği paylaşılıyor. Yani Metin Toker Paşamız şu anda Irak'ta bulunuyor. 2. kolordu komutanımız Irak kuvvet komutanları ve peşmerge ile görüşüyor. Açıkçası çok önemli bir fotoğraf ortaya çıkmış durumda. Burada en önemli sorun peşmerge ve Irak kuvvetlerinin PKK'nın bulunduğu yerlere giremiyordu. Sina-Haftanin-Gara-Avaşin-Basyan-Zap ve Hakurk ile Kandil Irak sınırları içerisinde yer alıyor. Normalde Irak'ta güçlerin burayı kontrol etmesi ve buradan bize terör tehdidinin gelmesi gerekiyor. Onlar yapamadıkları için biz oradayız.




