
"EĞER ACIMIZI PAYLAŞIYOR OLSALARDI BUGÜN YANIMIZDA, CENAZEMİZDE, TAZİYEMİZDE BİZİMLE BİRLİKTE OLURLARDI"
Diğer yaralılar arasında beyin kanaması geçirenin olduğunu, vücutlarında kırıkların olduğunu ve hastaneden taburcu oldukları bilgisini veren avukat, tedavilerin evde devam ettiğini söyledi. Cihantimur ailesinden herhangi bir arama olup olmadığı sorusunu yanıtlayan avukat, "Bir akrabaları vasıtasıyla müvekkillerimize ulaşmış birileri. Failin eşinin tanıdığını söylemiş. Müvekkilimiz de sosyal statüleri açısından saygın insanlardır. İşi gücü olan insanlardır.
Şunu söylemişler; 'Diyalog kurmak istiyorlarsa öncelikle adalete teslim olmaları gerekir. Adaletten kaçmış, bu ülkeden kaçmış olan birisiyle şu an yapılacak hiçbir görüşme yoktur.
Eğer acımızı paylaşıyor olsalardı bugün yanımızda, cenazemizde, taziyemizde bizimle birlikte olurlardı' diye ifade ettiler.
Ne yazık ki bugüne kadar aile ziyarette bulunmamış" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

"ABD MAKAMLARINA İLETİLDİ"
Öte yandan Adalet Bakanı Tunç da konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Bakan Tunç; "02 Mart tarihinde saat 03.50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir. Mısır İnterpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de İnterpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir. İade süreci ve adli soruşturma titizlikle takip edilmektedir. Kazada hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" demişti.
Oğlunu yurtdışına kaçıran Eylem Tok'un yaptığı savunmada ise; "Ben bir anneyim bugün olsa yine yaparım. Kaçmak yok, kaçacağım bir şey yok ben diyorum ki ortada sıcak bir konu var. Aileler yanıyor. Biraz hafiflesin, kana kan olmasın. Çıkarken asla ve asla bir ölen olduğunu bilmiyordum. Bilsem çıkar mıyım. Ben her an dönebilirim. Sadece ben çocuğumun güvende olmasını ve adil yargılanmasını istiyorum. Ülke bana desin ki, Kana kan yok biz bu çocuğa karşı bir şey yapmayacağız adaletli yargılama olacak gelirim" ifadelerini kullanmıştı.

İTFAİYE VE AMBULANSI ARAMADIKLARINA DAİR TESPİT YOK
Öte yandan şüphelilerle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan çalışmalarda onların ambulans ya da itfaiyeyi aramadıklarına dair bir tespite rastlanmadı. Ayrıca 16 yaşındaki Timur Cihantimur'un aynı zamanda Amerikan vatandaşı olduğu için annesiyle birlikte ilk olarak Amerika'ya bilet aradıkları bulamadıkları için ilk uçakla Mısır'a gittikleri değerlendirildi.