Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplanan yeni yılın ikinci Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan Kabine'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu. F-16 sürecine değinen Başkan Erdoğan, "ABD ile yürüttüğümüz F-16 talebimimizin de olumlu sonuçlanmasından memnuniyet duyuyoruz ifadelerini kullandı. Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulununan Başkan Erdoğan, "Teröristana asla izin vermeyeceğiz! Teröristi nerede bulursak orada kafasını ezeceğiz." dedi. Öte yandan işgalci İsrail'in Gazze'deki sivil katliama değinen Başkan Erdoğan, katil Netanyahu'nun Hitler özentisi olduğu dile getirerek Batılı güçlerin ikiyüzlü bir politika izlediğine vurgu yaptı.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslendi.
Yeni yılın ikinci kabine toplantısını yine yoğun bir gündemle gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, toplantıda ekonomi, eğitim, terörle mücadele ve dış politika başta olmak üzere, pek çok kritik konuyu detaylı şekilde ele aldıklarını söyledi.
Deprem bölgesindeki çalışmaların her zaman olduğu gibi kabine gündeminin en önemli başlığı olduğunu dile getiren Erdoğan, toplantıda yaklaşan yerel seçimlere ilişkin hazırlıkları da gözden geçirdiklerini aktardı.

Başkan Erdoğan, bir taraftan yaklaşan 31 Mart seçimleriyle ilgili çalışmaları yürütürken diğer taraftan Türkiye'yi büyütme mücadelesini sürdürdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Türkiye, şöyle bir fotoğrafın ortasında bulunmaktadır: Bölgemizde yaşanan savaşlar, çatışmalar ve saldırılar kesintisiz sürüyor. Küresel güvenlik mimarisindeki kırılmalar, küresel ekonomideki belirsizlikleri de derinleştiriyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin önemli bir kısmı ciddi siyasi istikrarsızlık ve buna bağlı sosyal gerilim tehditleriyle yüzleşiyor. Dünya genelinde etkili olan tüm bu olumsuzluklara rağmen Türkiye, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Turizmde 2023 senesi tarihimizin en iyi sezonu oldu. Turizm gelirimiz 2023'te bir önceki yıla oranla yüzde 17 artarak 54 milyar 315 milyon dolara yükseldi. Ülkemize gelen ziyaretçi sayısı 57 milyon kişiyi buldu. Turizmde bu tarihi başarıları, muhalefetin ve bazı faşist çevrelerin turizmi baltalamaya yönelik menfi kampanyalarına rağmen elde ettik. Bu art niyetli propagandalar olmasaydı aslında çok daha yüksek oranlara ulaşabilirdik. 2024 yılı için hedefimiz 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar turizm geliridir."
İhracatta yakalanan ivmenin ocak ayında da sürdüğünü belirten Erdoğan, "Ocak ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 artışla 20 milyar dolar oldu. Böylece tarihimizin en yüksek ocak ayı ihracat tutarına ulaştık." diye konuştu.

"ÜLKEMİZ RİSK PRİMİNDEKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR"
En büyük öncelikleri olan istihdamda da olumlu havanın devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, bugün TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de işsizlik oranının Aralık 2023'te bir önceki aya kıyasla 0,1 puan düşüşle yüzde 8,8'e gerilediğini anlattı.
Erdoğan, uluslararası yatırımcılar ve piyasalar nezdinde Türkiye ekonomisine güvenin artmasından memnuniyet duyduklarının altını çizerek, "Türk lirası varlıklara yönelik talebin de yükselmesi ile ülkemiz risk primindeki düşüş devam ediyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi programımızın müspet yansımalarını enflasyon başta olmak üzere diğer alanlarda net bir şekilde göreceğiz." dedi.
"ALİ KUŞÇU, FERGANİ, CEZERİ GİBİ İLİM YOLCULARININ MİRASINI TAŞIYAN BİR MİLLETE..."
Milli Uzay Programı kapsamında bir ilki gerçekleştirerek insanlı uzay misyonunu başarıyla hayata geçirdiklerini belirten Erdoğan, Türk Hava Kuvvetlerinin yetiştirdiği seçkin pilotlardan Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevini ve bilimsel deneyleri tamamlayarak Türkiye'ye döndüğünü hatırlattı.
Gezeravcı'yı bugün kabul ettiğini dile getiren Erdoğan, ikinci astronotu da gelecek aylarda yeni deneyler yapmak üzere yörünge altı uçuş için uzaya göndereceklerini söyledi.
Erdoğan, ilk uzay misyonunun özellikle gençlerde uzay çalışmalarına, astronomiye ve bilime yönelik ilgiyi artırmasından memnuniyet duyduklarının altını çizerek, "Ali Kuşçu, Fergani, Cezeri gibi ilim yolcularının mirasını taşıyan bir millete zaten başka türlüsü de yakışmazdı." dedi.













