Donanma ve TSK’nın milli gururu! Tarihi adım atıldı uzman isimler A Haber'de değerlendirdi
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Türk Savunma Sanayii son 21 yılda adeta şaha kalktı. Türk Deniz Kuvvetleri tarafından envantere alınan TCG Derya, TCG İstanbul, TCG Arif Ekmekçi ve MARLİN SİDA, sahip oldukları özellikleriyle Türk donanması ve Türk savunma sanayisi için önemli bir kilometre taşı oldu. Uzman isimler konuyu A Haber canlı yayınında değerlendirdi.
İşte o programdan satır başları;
Dr. Eray Güçlüer- Emekli Kurmay Albay
Bu gemiler ülkemize özgürlük kazandırıyor. TCG Derya gemisi ile birlikte dünyanın etrafını 1 seferde 1 tur atabilirler. Hem de hiçbir lojistik imkanı duymadan. Bu gemiler taarruz grubu olarak adlandırılıyorlar.

TCG DERYA
Muharebe destek gemisi. Mesela SİDA'ların vinçler yardımıyla bakım ve onarımını yapıyor. Hem lojistik hem destek gemisi. Bu gemi sayesinde afet bölgesinden tahliye bile yapılabilir. 26 bin ton kapasitede bir gemi. Aynı anda üç tane firkateyne 100 metre arayla sefer esnasında yakıt ikmali yapıyor.

TCG ÜTĞM. ARİF EKMEKÇİ
Bu gemi lojistik destek gemisi. Derya'dan daha küçük. Limanda veya durarak lojistik sağlıyor. Başka bir birlik gemisine malzeme nakletmek için üretildi. Bu gemiler olmadan harekat yapılamaz.

