Yunanistan Başbakanı Miçotakis’ten Başkan Erdoğan açıklaması: Kimyamız uyuştu...
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, New York’ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi hakkında Yunan basınına konuştu. Miçotakis, Başkan Erdoğan’la kimyalarının uyuştuğunu söyleyerek “Ölçülü bir iyimserlik içindeyim” dedi.
Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde gerçekleşen üst düzey görüşmelerle yakalanan olumlu hava devam ediyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Eylül ayında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu ABD'nin New York kentinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabul etmişti. Görüşmede, Ankara ve Atina arasındaki ilişkilerin geleceğine dair yol haritası belirlendi.

MİÇOTAKİS: GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKMALIYIZ
Miçotakis, Yunan Alfa televizyonuna Başkan Erdoğan ile 20 Eylül'deki görüşmeyi ilişkin izlenimlerini anlatırken, Erdoğan ile kimyalarının uyuştuğunu ifade etti. Yunan Başbakan, "İkimizde, geçmişteki gerginlikleri ve aşırıcı söylemleri bir kenara bırakıp, birlikte nasıl ilerleyebileceğimizi belirlemek için karşımıza bir fırsat çıktığının bilincindeyiz" dedi.


