Başkan Erdoğan'dan yerel seçimler hazırlığı! AK Parti 81 ilde çalışmalara başladı
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinden sonra AK Parti 2024 yerel seçimleri için hazırlıklara başladı. Öte yandan 8. Olağan kongre için de AK Parti Genel Merkezinde yoğun mesai harcanıyor.
AK Parti'de kongre için takvim süreci başladı. Temmuz ayında ilçelerde Ağustos ayında illerde yapılacak kongreler Eylül ayında ise büyük kongre ile taçlandırılacak. 2023 seçimlerinin muhasebesi yapılacak, yaşanan oy kaymasının sebepleri masaya yatırılacak. Kuyumcu titizliği ile çalışılacak. Vatandaşın sandıkta verdiği mesaj incelenecek. Ankara ve İstanbul için ayrı parantez açılacak. Yüz yüze görüşmeler sıklaştırılacak.

18'İNCİ ZAFERİN HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR
Başkan Erdoğan önceki gün kabine toplantısında yüzyılın seçimi olarak nitelendirilen 14-28 Mayıs seçimleri ile ilgili muhasebeyi MYK ve MKYK üyeleriyle birlikte değerlendireceklerini açıkladı. Bu kapsamda AK Parti, her iki seçimle ilgili değerlendirme analiz raporu hazırladı, seçimlerin röntgeni çekildi.

AK Parti'nin 2018 ve 2023 seçimlerine yönelik aldığı oy oranları ve oyunu artırıp oy kayması yaşandığı illeri analiz etti. Oy kayması yaşanan illerde neden oy kaybı olduğuna dair öz eleştiride bulunup vatandaşın istek ve talepleri değerlendirilecek.
AK Parti, Başkan Erdoğan öncülüğünde pandemi, kur şoku ve depremin olumsuz etkilerine karşı aldığı 17'nci seçim zaferini 2024 seçimleriyle 18. zaferle taçlandırmak istiyor. Bu kapsamda geçmiş seçimler titizlikle değerlendiriliyor. Eksik ve yanlış yapılan tüm adımlar not alınıyor.



