"Buradan en çok da CHP'ye ve onunla birlikte hareket eden diğer partilere gönül vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bay Bay Kemal, CHP'yi öyle bir hale getirdi ki bu parti kurucusu olduğu Cumhuriyet'e ve kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal'e hakaret edenlerin yuvasına dönüştü. Kılıçdaroğlu ve şürekasının yönetimi altında CHP, marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koçbaşı haline geldi."

"SEN, ALEVİLİĞİNİ YAŞA AMA ANLATMAYA GEREK YOK"
Başkan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi olduğunu açıklamasına ilişkin "Sana kim dedi, Alevi misin, değil misin? Bizim Alevi'ye de saygımız var, her türe saygımız var. Bunu söylemene ne gerek var? Sen, Aleviliğini yaşa ama anlatmaya gerek yok." değerlendirmesinde bulundu.
Bu tablonun, CHP ile hiçbir ilgilerinin olmamasına rağmen kendilerini bile rahatsız ettiğini vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

"CHP'nin arkasına takılıp giden diğer partilerdeki kardeşlerimiz için de aynı durum söz konusu. Aynı ittifaka mensup birilerinin her gün millete, vatana, bayrağa, ezana, kısaca can feda edilecek değerlere yaptıkları hakaretleri, bu kardeşlerimiz daha ne kadar sineye çekecek. Hadi şimdi sineye çekiyorlar, Allah göstermesin yarın öbür gün devletin tüm kurumları bunlara teslim edildiğinde ortaya çıkacak vahim tablonun hesabını nasıl verecekler?

Buradan soruyorum, kendinizin ve evladınızın geleceğini bu 7'li kavga masasına, hatta bu 9'lu masaya emanet eder misiniz? Ülkenizin güvenliğini, huzurunu, akıbetini, kendi deyimleriyle bu kumar masasına emanet eder misiniz? Hanım kardeşlerime sesleniyorum. Hanımlar, bakkala süt almaya bile göndermeyeceğiniz birine ülkeyi emanet edebilir misiniz? Beyler, dükkanınızı, atölyenizi, tezgahınızı 5 dakikalığına bırakamayacağınız birine ülkeyi emanet eder misiniz? Gençler, dersinize yardım etse, verdiği bilgilerin doğruluğuna şüpheyle bakacağınız birine kendi geleceğinizi teslim edebilir misiniz? Çiftçi kardeşlerim, önüne 5 keçi katsanız, akşama hepsini kaybedip geleceğini bildiğiniz birine ülkenizin geleceğini teslim edebilir misiniz? İşveren kardeşlerim, kendi müessesenizde vasıfsız eleman olarak dahi çalıştırmayacağınız birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz? Emekli kardeşlerim, oturduğunuz apartmana yönetici olarak seçmeyeceğiniz birine ülkenin geleceğini emanet edebilir misiniz?"
Başkan Erdoğan, tüm bunlar için 14 Mayıs'ta tercihin doğrudan yana yapılması gerektiğini kaydetti.
"ÜNİVERSİTE OLMAYAN İLİMİZ YOK"
AK Parti iktidarının hayata geçirdiği hizmetlerinden bahseden Başkan Erdoğan, "Sağlıkta bizim neler yaptığımızı biliyorsunuz değil mi? Sadece şu Ankara'da herhalde bir Etlik, bir Bilkent bunun bütün dediklerine yeter de artar bile İstanbul'da Çam Sakura, havalimanındaki Murat Dilmener, karşı tarafta Anadolu yakasında Pakize Öz. Bunlar birer şehir hastanesi ve bunların hepsi birbirinden güzel. Avrupa'dan her yerden buralara hasta geliyor. Keyfinden değil, bütün bu hastanelerin modern oluşundan geliyor. Buralara kolay gelmedik. Buralara bir başarı ortaya koyarak geldik. Türkiye'nin genelinde şuanda 20 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı il neredeyse yok. Niye? Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Varsın devlet olmasın ama benim halkımın bir nefesi her şeye bedel. İşte biz bunları başardık. Eğitimde başardık, sağlıkta başardık. Eğitimde 76 üniversite ile başladık. Ama şuanda Türkiye genelinde 208 üniversitemiz var. Üniversite olmayan ilimiz yok. Kardeşlerim bunlar neyi neyle yapacak? Yapamazlar bu bir dert, derdi olmayandan bir şey olmaz" dedi.

"İNSANIMIZIN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ÇALIŞTIK, ÇABALADIK"
AK Parti iktidarında Ankara'ya yapılan hizmetleri de ayrıntılı bir şekilde anlatan Başkan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Kardeşlerim ülkemizin 81 vilayeti gibi Cumhuriyetimizin başkenti Ankara'nın hangi ihmalleri yaşadığını biliyorsunuz. Bunun için 21 yıldır diğer şehirlerimizle birlikte Ankara'mızı da geliştirmek, kalkındırmak, güzelleştirmek, insanımızın hayat kalitesini yükseltmek için çalıştık, çabaladık. Son 21 yılda 605 milyar liralık kamu yatırımı yaptık. Bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Eğitimde 24 bin 227 adet derslik kazandırdık. Ankara'mızda dördü devlet olmak üzere 12 yeni üniversite kurduk. Gençlik ve sporda 25 bin 648 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. Farklı branşlarda 110 spor tesisi kazandırdık. Sosyal yardımlarda 12 milyar lira tutarında kaynakla başkentimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı destekledik. Sağlıkta 10 bin 382 yataklı 45 hastane ile birlikte 160 adet sağlık tesisi inşa ettik. Bilkent ve Etlik Şehir Hastanelerimiz sadece Ankara'nın değil ülkemizin en büyük, en modern hastanelerini olarak hizmet veriyorlar. Çevre ve Şehircilikte TOKİ kanalıyla 95 bin konut uygulamasını hayata geçirdik. Şimdi de Ankara'ya ilk evimle 18 bin 450 yeni konut inşa edecek ilk iş yerimle bin iş yeri yapacak, ilk arsamla 100 bin konutluk altyapısı hazır arsa vereceğiz. Kentsel dönüşümle 40 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirdik. Ankara'daki 43 millet bahçesi projemizden 12 tanesini tamamladık. Kalanları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırmada şehrimizin bölünmüş yol uzunluğunu 201 kilometre ilave ile bin 187 kilometreye çıkarttık. Ankara'yı hızlı tiren hatları ile Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul'a bağladık. Bunu biz yaptık, bunlar böyle bir şey yapabilir mi? Bizden önce bunlar neden böyle bir şey yapmadı?"
"HANİ NEREDE BÜYÜKŞEHİR? ONUN YAPMASI GEREKİRDİ BUNLARI..."
Geçtiğimiz hafta Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas Yüksek Hızlı Tren hattını hizmete sunduklarını hatırlatan Başkan Erdoğan, "Şimdi, bu masanın etrafındakilerden biri, 'Sivas'a YHT'ye ne ihtiyaç var' dedi. Hey Allah'ım ya. O da masanın etrafında. Onun diğerlerinden bir farkı olabilir mi? Ya, siz isteseniz de istemeseniz de. Hani bunlar Atatürkçüyüz diyorlar ya. Gazi (Mustafa Kemal Atatürk) ne diyordu? 'Demir ağlarla ördük' diyordu değil mi? Demir ağlarla şimdi biz örüyoruz biz. Türkiye'yi biz örüyoruz. Mayıs ayı sonuna kadar vatandaşlarımız bu hatta ücretsiz seyahat edebilecek. Mayıs ayı sonuna kadar inşası süren Ankara, İzmir YHT hattını 2025'te hizmete açmayı hedefliyoruz. Yapımı ve projesi devam eden hatlar tamamlandığında Ankara tüm Türkiye'nin hızlı tren merkezi haline gelecek. Şehir içi ulaşımı kolaylaştırmak için Başkentray'ı, Batıkent-Sincan Metrosu'nu, Kızılay-Çayyolu Metrosu'nu, Keçiören-Kızılay Metrosu'nu hizmete aldık. Nerede? Hani nerede büyükşehir? Onun yapması gerekirdi bunları. Neden yapmadı? Yapmaz. Yapamaz. Onların bu tür işlerle alakası yok. 'Bay Bay Kemal' söyle de gitsin o biraz soğan-patates üretsin. Keçiören-Esenboğa-Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Metro Hattı'nın projesini tamamladık. Yakında ihalesine çıkıyoruz. Esenboğa Havalimanı ile Kızılay'ı birbirine bağlayacak olan bu metro hattını 2026 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Sincan Metrosu ile Çayyolu Metrosu'nu birleştirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
"KANDİL'DEKİLERİN BAYRAĞI VAR MI? ONLARIN PAÇAVRASI VAR"
Tarım ve ormanda 26 baraj, 2 içme suyu tesisi, 33 sulama tesisi, 11 arazi toplulaştırma, 76 taşkın koruma tesisi, 11 gölet, 1 atık su artıma tesisi, 2 hidroelektrik santral tesisi inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:
"Ben vaatten bahsetmiyorum. Yaptıklarımızdan bahsediyorum 'Bay Bay Kemal.' Ey benim milletim, bu anlattıklarımı siz de bilmeyenlere anlatın. Çiftçilerimize toplam 6 buçuk milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Ankara, son 21 yılda hayata geçirdiği yatırımlarla savunma sanayiinin de nesi oldu? Başkenti oldu. Geçtiğimiz yıl 4 buçuk milyar dolar ihracat rakamına ulaşan savunma sanayiimizin yaklaşık yarısının üretimini Ankara yapıyor. Enerjide, nüfusunun yüzde 98'inin doğal gaz imkanından faydalandığı Ankara'da bütün ilçelere doğal gaz arzını sağladık. Karadeniz gazının müjdesini milletimizle paylaşmak için konutlardaki bir ay boyunca tüm tüketimi, bir yıl boyunca da mutfak ve su ısıtma tüketimini ücretsiz yaptık. Çıkardık mı doğal gazı? Hala inanmıyorlar. O Bebecan çıkmış diyor ki: Nerede? Eline diline dursun. Allah göz vermiş görmüyor. Kulak vermiyor duymuyor. Niye? Kalp mühürlü. Bak, her şeyiyle bunu göstere göstere yaptık. Kültür ve sanatta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içindeki Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'ni, Millet Kütüphanemizi hayata geçirdik. Ne kadar özetlersek özetleyelim, Ankara'ya yaptığımız hizmetler, anlatmakla bitmiyor. İnşallah, 14 Mayıs'ta Ankara ile birlikte Türkiye Yüzyılı'nın müjdesini tüm dünyaya ilan edecek, gençlerimize bırakacağımız bu en büyük mirasa gözümüz gibi sahip çıkacağız. Bunun için Ankara'ya çok önemli görev düşüyor. Ankara, 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz? Ankara, 14 Mayıs'ta sandıkları patlatıyor muyuz? Rabbim hepinizden razı olsun. Şimdi devam ediyoruz ve noktalıyoruz. Çünkü Kandil'dekiler bizim bu inancımıza inanmazlar. Nedir o? Kandil'dekilerin bayrağı var mı? Onların paçavrası var. Onların uzantıları da aynı noktada. Bunlara dersi nerede vereceğiz? Sandıkta vereceğiz. Bunların bayrağı yok, bunların ezanı yok. Bunlara dersi bizim orada vermemiz lazım. Öyleyse öyle bir haykıralım ki Kandil de duysun. Onların uzantıları da duysun. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız. İri olacağız. Diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız."
MİTİNGDEN NOTLAR
Eşi Emine Erdoğan'la miting alanına gelen Başkan Erdoğan, kurulan platformdan Ankaralıları selamladı.
Başkan Erdoğan, yaklaşık 5 dakika süren kürsüdeki selamlamasının ardından "Sizleri çok seviyorum. Rabbim sizlerin sevgisinden bizleri mahrum etmesin." dedi.
Türk bayraklarıyla süslenen miting alanının çevresine AK Parti'nin seçim sloganlarının yanı sıra yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayi ürünlerini de öven pankartlar asıldı.
Pankartların bazılarında, "Türkiye bu yüzyıla damga vuracak. O mührün sahibi Erdoğan olacak", "Yedi cumhurbaşkanı yardımcısına bedel, bir Fuat Oktay yeter", "İHA, SİHA, Akıncı, Kızılelma… Devamı yakın", "Asil bir milleti asılsızlar yıkamazlar", "Denizde TCG Anadolu, karada Togg, gökyüzünde İHA, SİHA, nereye baksan reisten bir imza", "Ankara'nın denizi yok ama sevgisi okyanustur", "Mevzubahis vatansa doğru adam Erdoğan" mesajlarına yer verildi.
Kurulan sahnenin iki yanına ve alanın arka bölümlerine dev ekranlar kuruldu.
Miting başlamadan önce yapılan anonsta alanın tamamen dolduğu, Konya yolunun da kapandığı belirtildi.
Miting öncesinde AK Parti'nin seçim şarkıları çalındı ve alanı dolduran vatandaşlar bazı şarkılara da eşlik etti.
Sanatçı Uğur Işılak da AK Parti için hazırladığı şarkılarını seslendirdi.
Başkan Erdoğan 1 saat 15 dakika kürsüde kaldı, konuşmasının ardından eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı.
Başkan Erdoğan'ın konuşması öncesinde AK Parti Ankara milletvekili adayları olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yanı sıra diğer adaylar da birer konuşma yaptı.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasının ardından AK Parti Ankara milletvekili adayları tanıtıldı.
AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan da konuşmasında, AK Parti'nin Ankara ve Türkiye'ye kazandırdığı hizmetlere işaret ederek 14 Mayıs'ta yeniden AK Parti'ye oy verilmesini istedi.
Özcan, "Bizler parmakla gösterilen hizmetler yapıyoruz, onlar millete parmak sallıyorlar. Büyükşehirleri perişan ettiniz, sıra Türkiye'ye mi geldi? Rahmetli Erbakan Hocamız gibi, 'Hadi oradan' diyeceğiz." ifadesini kullandı.
Programa AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti İl Başkanlığı yönetimi ve çok sayıda partili de katıldı.