Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE?

Giriş Tarihi:Son Güncelleme:
ahaber.com.tr Haber Merkezi
Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE?

Hatay'da 5.8 ve 6.4'lük iki deprem meydana geldi. Korkutan deprem 6 ülkeden ve çok sayıda ilden hissedildi. Arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının sürdüğü deprem bölgeleri yeni depremle sarsıldı. Gelen son dakika bilgilerine göre enkaz altında kalan vatandaşlar mevcut. Peki Hatay yeni deprem son durum ne? Yıkılan bina sayısı kaç?

Hatay 3 dakikalık aralıklar 5.8 ve 6.4'lük iki depremle sarsıldı. 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yaraları sarılırken vatandaşlar yeni meydana gelen depremle endişe ve korku içerisinde evlerini ve çadırlarını tek etti. Peki Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay yeni deprem son gelişmeler...

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 1

20 Şubat Pazartesi saat 20.04 itibarıyla peş peşe depremler meydana geldi. Samandağ ilçesinde 5.8, Defne ilçesinde ise 6.4'lük deprem meydana geldi.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 2

ÖLÜ VE YARALI VAR MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Müstakil bir deprem oldu. Ekiplerimiz alanı taramaya başladılar. Bu depremden sonra biri Antalya biri Defne biri Samandağ'da 3 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bilgisine ulaştık. 3 binada arama kurtarma çalışması yapılıyor. 42 ihbar geldi. 213 yaralımız hastanelere sevk edildi. Antakya'da fayın bir bölümünün daha kırıldığı tespiti var." ifadelerini kullandı.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 3

YIKILAN BİNA VAR MI?

Yaşanan deprem sonrası hasarlı binalar yıkıldı, ortalık toz duman kapladı.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 4

ENKAZ ALTINDA KALAN VAR MI?

Enkaz kaldırma çalışmaları sebebiyle yaşanan son depremle enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bazı binaların yıkıldığını belirterek "Enkaz altında kalanlar var" dedi.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 5

AFAD'DAN KRİTİK UYARI!

Yaşanan depremlerin ardından AFAD'dan hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarı yapıldı. AFAD'dan yapılan açıklamada "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin." denildi.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 6

"BİNALAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE YIKILDI"

A Haber'den Emine Kavasoğlu Hatay'daki depremin ardından bölgedeki ilk izlenimlerini paylaştı.

"Araçla hareket ederken sağa sola savrulmaya başladık. İnanılmaz bir toz bulutu oldu. Bölgede elektrikler tamamen kesilmiş durumda. Enkaz kaldırma çalışmaları sürüyordu ama yıkılmayan binaların gözümüzün önünde yıkıldığını gördük"

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 7

ANTAKYA FAYI KIRILDI

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen ilk depremden sonra oluşan gerilim birikmesiyle Antakya fayının kırıldığını söyledi.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 8

"ÇATLAKLAR GÖZLEMİŞTİK"

Sözbilir, ilk bilgilerin Hatay'daki depremlerin sismik kaynağının Antakya fayı olduğunu gösterdiğini söyledi.

Antakya fayında geçen hafta gözlem yaptığını ifade eden Sözbilir, "İlk büyük depremden sonra kırılan fayın güney ve kuzey ucunda gerilim birikimi olmuştu. Antakya fayı bu strese dayanamadı ve kırıldı. Büyük deprem Antakya fayını tetikledi. Geçen hafta bu fay üzerinde yaptığımız gözlemlerde fayın kırılmaya karşı zorlandığını gösteren çatlaklar gözlemiştik." diye konuştu.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 9

UYARILARDA BULUNDU

Prof. Dr. Sözbilir, halkın hasarlı binalara girmemesi, gerekmedikçe trafiğe çıkılmaması ve telefonların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 10

DİĞER ÜLKELER DE HİSSETTİ!

Hatay'ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı da salladı. Deprem Lübnan'da başkent Beyrut başta olmak üzere tüm kentlerde hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar dışarı çıkarak toplanma alanlarına geçti. Hatay merkezli deprem Suriye, Ürdün, Irak, Filistin, İsrail ve Mısır'da da hissedildi.

Son dakika Yıkılan bina sayısı kaç? Yaralı ve ölü var mı? Enkaz altında kaç kişi kaldı? Hatay Fay hattı kırıldı mı? Hatay'da yeni deprem | SON DURUM NE? - 11

"BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan 6,4 ve 5,8 büyüklüğünde iki deprem sonrası açıklama yaptı. Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" dedi.

Mobil uygulamalarımızı indirin