Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu hamlesi CHP'yi karıştırdı! "Saraçhane Operasyonu" sonrası Ankara kulislerini sallayan iddia: O görüşmenin ses kaydını aldılar
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in birlikte organize ettikleri "Saraçhane Operasyonu" CHP'yi karıştırdı. CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halk TV'nin yazarı İsmail Saymaz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Saymaz, Akşener'in Saraçhane hamlelerinin CHP yöneticileri ve tabanına rahatsızlık verdiğini söyledi. Saymaz ayrıca köşesinde rahatsızlığın detaylarını üst düzey CHP'li ismin ağzından yazdı. Öte yandan Saraçhane şovunu bugünkü köşe yazısına taşıyan Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, "CHP yönetiminde Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyenlerin sayısı az da olsa var. O az sayıdaki 'Ekremciler"den birinin de CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek olduğu iddia ediliyor' dedi. Övür, Erkek'in Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerinin ses kayıtlarının da olduğunu belirtti. .
Yüksek Seçim Kurulu (YSK)üyelerine hakaret eden CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün mahkumiyet cezası verildi.
Bu gelişme üzerine merkez üssü Saraçhane olan mağduriyet temelli bir adaylık tiyatrosu sahnelendi.
Oyunun baş aktörleri 2023 emelleri doğrultusunda kollarını sıvayan Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına her seferinde set çeken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'di.
Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugün kaleme aldığı, 'CHP'deki Brütüs'ler aranıyor' başlıklı köşe yazısında Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'na karşı yaptığı operasyona dikkat çekti.

İşte Mahmut Övür'ün o köşe yazısı:
KILIÇDAROĞLU'NA KARŞI BİR OPERASYON OLARAK TARİHE GEÇTİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile "ablası" İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in birlikte organize ettikleri "Saraçhane Operasyonu" bütün o bağırıp çağırmalara, içeriksiz kürsü konuşmalarına rağmen tarihe, iktidara karşı değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı bir operasyon olarak geçti.
Böyle olduğu her halinden belliydi. Yargı kararı açıklandığında İP Genel Başkanı Akşener'in sevinçle CHP'li İmamoğlu'na sarılması, o fotoğrafın da kendi elleriyle medyaya servis edilmesi bu gerçeği anlatmaya yetti.

Aslında o fotoğraf karesi yeterliydi... Ama daha fazlası da var. Akşener'in, Kılıçdaroğlu'nun gözünün içine baka baka sahneye çıkması, İmamoğlu'nun elini tutarak konuşması, siyaset tarihinde pek rastlanan bir durum değil.
Şu çelişki de milyonların gözü önünde yaşandı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yerini "Senin arkanda 16 milyon var" diyerek İstanbul'la sınırlamaya çalışırken, Akşener tam tersine "Onun arkasında 85 milyon var" diyerek adeta Kılıçdaroğlu'na meydan okudu ve "Adayım İmamoğlu'dur" dedi.
Bir siyasetçi bundan daha zor bir duruma düşemezdi.











