SALDIRI TERÖRİSTLER TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde sivillerin öldüğü saldırının teröristler tarafından düzenlendiğini bildirdi.
Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyinde Parakh köyü civarında patlama sonucunda ölen ve yaralananların olduğuna dair bazı bilgiler alındığını belirtti.
Bununla birlikte terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında TSK'nın, "Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği" yönünde haberlere rastlandığına dikkati çeken güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu kaydetti.
Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri biliniyorken bu tür haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığını vurgulayan kaynaklar, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığını ifade etti.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: OPERASYONLARDA SİVİL HASSASİYET KORUNUYOR
Dohuk'taki saldırı ile ilgili yapılan tartışmaları yorumlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Operasyonlarda sivil hassasiyetler korunuyor" dedi.
Irak'ın kuzeyinde bulunan Türkiye sınırındaki Zaho'da bulunan bir turistik tesise ağır havan topu saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop olaya ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"SİVİLLERE YÖNELİK SALDIRININ EN BAŞTA TÜRKİYE'Yİ RAHATSIZ ETTİĞİNİ İFADE ETMEK İSTERİM"
Şentop,"Öncelikle oradaki saldırıda vefat eden kardeşlerimize rahmet diliyorum. Yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Türkiye terörle mücadelesini uzun zamandır, on yıllardır insan hakları ve uluslararası hukuk temelinde sürdürüyor. Bunu azami dikkat gösteriyor. Bu hem siyasi hem hukuki anlamdaki hassasiyet Türkiye'nin elinde bulunmuş bulunan askeri imkanlar, teknolojik imkanlarla da yürütülebilir, sürdürülebilir bir hassasiyet. Uzun zamandır takip ediyoruz. Türkiye aranan ve Türkiye'de çok büyük katliamlar işlemiş, cinayetler işlemiş teröristleri münferiden tek tek olarak etkisiz hale getiriyor veya yargılanmak üzere Türkiye'ye getiriyor. Dolayısıyla teröristlere karşı yürütülen insani ve hukuki hassasiyetler içerisinde bir mücadele var. Ve bu mücadeleyi yürütebilecek teknolojik kabiliyete de sahip Türkiye. Dolayısıyla sivillere yönelik böyle bir saldırının en başta Türkiye'yi rahatsız ettiğini ifade etmek isterim. Bu konuda zaten Dışişleri Bakanlığımızın da açıklaması oldu. Bu saldırının mahiyetinin ortaya çıkartılması ve faillerinin tespiti yönünde Türkiye'nin her türlü çabaya ve iş birliğine hazır olduğuna Dışişleri Bakanlığımız da ifade etti. Ben tekrar başsağlığı ve taziyelerimi iletmek istiyorum." dedi.

"TERÖRİSTLERİN YAPMASI İHTİMALİ YÜKSEK BİR EYLEM OLARAK GÖZÜKÜYOR"
Saldırının yüksek ihtimalle teröristlerin yaptığı bir eylem olabileceğini belirten Şentop," Böyle bir ihtimal çok yüksek bir ihtimal. Zaten Türkiye'nin bölgede teröristlere karşı gerçekleştirmiş olduğu, uluslararası hukuk çerçevesinde gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere gölge düşürmek için terör örgütünün, teröristlerin yapması ihtimali yüksek bir eylem olarak gözüküyor bu." ifadelerini kullandı. HDP'nin meclisi acil toplantıya çağırmasıyla ilgili yöneltilen soruya ise Şentop," Ben bugüne kadar teröristlerin PKK, YPG terör örgütünün sivillere karşı gerçekleştirmiş olduğu birçok eylem meydana geldi. Bunlarla ilgili meclisi toplantıya çağırmak bir yana bir herhangi olağan bir toplantıda görüş beyan etmedikleri gibi bunu kınayan açıklamaları bile olmayan arkadaşların bu konuda bu şekilde bir siyasi açıklama yapmalarında çok yanlış ve samimiyetsiz buluyorum" dedi.