Eski NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto Rizzo A Haber'e konuştu: Türkiye'nin hatırı sayılır derecede önemli bir statüsü var
Eski NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto Rizzo, İspanya'nın başkenti Madrid'in ev sahipliğinde yapılacak NATO zirvesi öncesi A Haber'e konuştu. Rizzo Türkiye'nin NATO için çok önemli bir ülke olduğunu vurgularken "Bulunduğu konum itibariyle stratejik önemi olan bir pozisyonda yer almakta ve NATO ile tarihsel bağları olan bir müttefik." ifadelerini kullandı.
Madrid'deki NATO zirvesi çok önemli bir zirve olacak. Özellikle, gelecek 10 yıl için stratejik planlama ve müttefiklik açısından ekstra önemli bir zirve olacak. Madrid'deki bu zirve bir yandan genel çaptaki küresel senaryoları değerlendirmek, diğer yandan da Ukrayna ile ilgili kararlar almak açısından büyük önem arz edecek.

NATO Zirvesinin en önemli başlıklarından biri de, İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurusu.

TÜRKİYE NATO İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Eski NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alessandro Minuto Rizzo, İspanya'nın başkenti Madrid'in ev sahipliğinde yapılacak NATO zirvesi öncesi A Haber'e konuştu.
Alessandro Rizzo,Türkiye'nin NATO için çok önemli bir ülke olduğunu vurguladı. Rizzo "İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği için gerekli değerlendirmeler yapılacaktır" dedi.



