Dünya bu zirveye kilitlendi! İsveç ve Finlandiya için son fırsat: Başkan Erdoğan dörtlü zirveye katılacak
Jens Stoltenberg'in davetini geri çevirmeyen Başkan Recep Tayyip Erdoğan, NATO öncesinde düzenlenen dörtlü zirveye katılacak. Görüşme İsveç ve Finlandiya'ya, Türkiye'nin haklı beklentilerini yerine getirme konusunda son fırsat olarak yorumlandı.
Dünya, NATO Liderler Zirvesi'ne kilitlenmiş durumda. NATO üyesi ülkelerin liderleri bugün İspanya'nın başkenti Madrid'de bir araya gelecek. Zirvenin başaktörlerinden biri Türkiye olacak. Öncelikli gündem konusu, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği süreci. NATO görüşmeleri öncesinde dörtlü bir zirve gerçekleştirilecek.
Madrid'de liderler düzeyinde Türkiye, NATO, İsveç ve Finlandiya zirvede bir araya gelecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla dörtlü zirve bugün yapılacak.
Görüşme, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in ricası ve Başkan Erdoğan'ın bu ricayı geri çevirmemesiyle gerçekleşecek. Zirve, İsveç ve Finlandiya'ya, Türkiye'nin haklı beklentilerini yerine getirmeleri için verilen son bir şans olarak yorumlanıyor.
İADELER MASADA
Madrid Zirvesi öncesi Brüksel'de İsveç ve Finlandiya taraflarıyla bir tur daha gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın NATO'ya üye olmak isteyen Finlandiya'ya 6'sı PKK, 4'ü FETÖ'cü olmak üzere toplam 12, İsveç'e de 26'sı PKK, FETÖ, DHKP-C ve TİKKO üyesi 33 kişinin iade edilmesi koşulunu da aktardıkları ve bu konunun da 4'lü zirvenin gündemine taşındığı ifade ediliyor.