SON DAKİKA: Başkan Erdoğan ile Pakistan Başbakanı Şerif’ten flaş açıklamalar! 7 anlaşma imzalandı
Başkan Erdoğan Ankara'da Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Başkan Erdoğan, iki ülke arasında ticaret hedefinin 5 milyar dolar olduğunu duyurdu. Ayrıca Başkan Erdoğan, "FETÖ ile mücadelede destek için Pakistan makamlarına teşekkür ederim." dedi. Pakistan Başbakanı Şerif ise "İlişkilerimizdeki güveni bize atalarımız emanet etti. İlişkilerimizi yeni seviyeye taşıyacağız." mesajını verdi. Terör ile mücadelede net duruş sergileyen Şerif, "Türkiye'nin düşmanı bizim de düşmanımızdır." şeklinde konuştu.
Baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası Başkan Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif ortak basın toplantısı düzenledi. Görüşme ardından Türkiye ve Pakistan arasında 7 önemli anlaşmaya imzalar atıldı.
Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
"İKİLİ İLİŞKİLER VE KÜRESEL MESELELERİ KAPSAMLI ŞEKİLDE ELE ALDIK"
Şahbaz Şerif'in göreve gelmesinden sonra ilk ziyareti. Köklü bağlardan güç alan ilişkilerimiz Pakistan'ın kurulduğu 1947 yılından beri dostluk ve kardeşlik temelinde gelişmektedir. Bu sene diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 78. yılını idrak ediyoruz. İkili ilişkilerimiz, bölgesel ve küresel meseleleri kapsamlı şekilde ele aldık.

"SANAYİ ALANINDA ORTAK ADIMLAR ATTIK"
Türkiye Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği toplantısının 7. toplantısının ülkemizde gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Pakistan ilişkilerini iki ülkenin tarihi, dostluğuyla mütenasip şekilde stratejik perspektifle daha da güçlendirmeye hazırız. Savunma sanayi alanında somut işbirliği projelerinden memnuniyet duyuyoruz.









