JET soruşturmasında gözaltına alınan pilotun ifadesi ortaya çıktı
Son dakika haberine göre: Brezilya’da geçtiğimiz Ağustos ayında içerisinde 1.3 ton uyuşturucu bulunan özel jeti işleten ACM firmasının İstanbul Florya'daki merkezine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan jet pilotu Veli Demir’in ifadesi ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada ifade veren Jet pilotu Veli Demir, kokain yüklü valizlerin İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes’e ait olduğunu, bu işin organizatörlüğünün ise ordudan atılmış bir jandarma subayı tarafından gerçekleştirildiğini duyduğunu söyledi.
Brezilya'da bulunan Fortaleza Havalimanı'ndan Portekiz- Lizbon'a gitmek üzere kalkış hazırlığı yapan Türkiye merkezli ACM Airlines isimli şirkete ait özel jette, Brezilya Narkotik polisi tarafından yapılan aramalarda, İspanyol yolcu Angel Alberto Gonzales Valdes isimli yolcuya ait 24 bavula yerleştirilmiş 1 ton 304 kilogram kokain yakalandı. 4 Ağustos tarihinde gerçekleşen olayla ilgili, özel uçağın kaptan pilotluğunu yapan Türk vatandaşı Veli Demir ve İspanyol yolcu Valdes'in olay tarihinde Brezilya makamlarınca tutuklanması üzerine, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. İspanyol yolcu Valdes ise geçtiğimiz ekim ayında kaldığı hapishanede metastaz nedeniyle hayatını kaybetti. Pilot Demir ise Brezilya makamlarınca şartlı tahliyeyle serbest bırakılınca soluğu Türkiye'de aldı.

MALAGA'DAN BREZİLYA'YA UÇTU
Şüpheli Pilot Veli Demir 26 Aralık tarihinde İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaptığı esnada İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü' tarafından gözaltına alındı. 27 Aralık tarihinde ise aralarında ACM Airlines şirket sahibi Şeyhmuz Ö. ile Leyla Ö., nün de bulunduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Toplam 7 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ederken, Pilot Demir'in ifadesine SABAH ulaştı. Demir ifadesinde; 3 Ağustos saat 14.00 sularında İspanya'nın Malaga kentinden kalkarak, 4 Ağustos saat 02.00 sıralarında Brezilya'nın Fortaleza şehrine iniş yaptıklarını söyledi.

AYNI ZAMANDA ASKERİ HAVALİMANIYDI
Uçağın yakıt alarak saat 06.00 sularında yolcunun uçağa bineceği yer olan Ribeirao Preto şehrine iniş yaptıklarını aktaran şüpheli pilot Demir yaşananları ifadesinde şöyle anlattı: "Mürettebat ile gece saat 23.30'a kadar otelde dinlendik. Oteli terk ederek 5 Ağustos günü 00.00 sıralarında havalimanına ulaştık. Uçağa gittiğimizde bagajların uçağa yüklenmiş olduğunu ve bir yolcunun olduğunu gördük. Kuleden onay aldıktan sonra saat 01.00'de uçuş için kalkış yaptık. Burası aynı zamanda askeri bir havalimanıydı. Gümrük ve pasaport işlemleri için saat 04.00 sıralarında tekrar Fortaleza Havalimanına indik. Pasaport çıkış işlemleri için mürettebat ve yolcu Valdes ile terminale geçtik.


