Millet İttifakı'nda Necmettin Erbakan tartışmaları sürüyor: İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın sözleri ardından Saadet Partisi ile yeni gerilim
İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Milli Görüş hareketinin kurucu lideri Necmettin Erbakan hakkında kullandığı ifadelere yönelik tepkiler giderek artıyor. Türkkan'ın açıklamalarına Saadet Partisi cephesinden yoğun tepkiler gelmeye devam ederken, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan Türkkan'ın açıklamalarına ilişkin "Türkkan’ın bu dünyada bir gün belki hatırlanmayacak ama istihzada bulunduğu Erbakan Hoca’nın eserleri bu millete hizmet etmeye devam edecek ve asla unutulmayacak" ifadelerini kullandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ise konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede "Siz ancak milletin arazisini gasp ederek oraya kaçak bina yapar ve gazeteci dövdürürsünüz."dedi.
Millet İttifakı ortağı olan İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan'ın skandal açıklamaları Saadet Partisi ile krize yol açtı.
Zaman zaman CHP ile ters düşecek açıklamalarda bulunan Türkkan bu kez de Milli Görüş hareketinin kurucu lideri ve Türk siyasetinin "Erbakan Hoca"sı merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı hedef alarak skandal ifadeler kullandı.

ERBAKAN BOŞ TARLALARA TEMEL ATTI
Kaçak çiftliğiyle ve korumalarının gazeteciyi dövmesiyle gündemde olan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kanal İstanbul'u eleştirdiği konuşmasında proje kapsamında temeli atılan ilk köprünün eski bir proje olduğunu savunarak, "Hafta sonu Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz diye Kuzey Marmara Otoyolu'yla ilgili eski bir projenin köprü temelini attılar. Erbakan çok temel atardı. İş bir ara o kadar ilerledi ki boş tarlaya temeller attılar. Aradan 40 sene geçmiş, aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor" ifadelerini kullanmıştı.
SAADER PARTİSİ'NDEN SERT TEPKİ: ERBAKAN'IN ESERLERİ ASLA UNUTULMAYACAK
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Arıkan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın Millî Görüş Hareketi Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a yönelik kullandığı ifadelere sert tepki gösterdi.
Erbakan Hoca'nın kimsenin hayal edemediği meseleleri devletin ve milletin gündemine soktuğunu belirten Arıkan, "Erbakan Hoca'nın ağır sanayi idealleri birtakım mihrakları öylesine rahatsız etmiştir ki; mesnetsiz iddialar ile partileri kapatılmış, siyasi yasaklar ile karşı karşıya kalmıştır. Buna rağmen yılmamış, Saadet Partisi genel başkanı olarak icra ettiği son vazifesinde dahi üreten bir Türkiye için gayret göstermiştir. Onun bu gayreti neticesindedir ki; 1970-1980 yılları arasında hükümet ortağı olma fırsatı bulduğu süre zarfı içerisinde 200 kadar temel atmış bunlardan 70 fabrika üretime geçmeyi başarmıştır. Bu rakamlar o dönem şartları açısından birilerinin hayal dahi edemeyeceği icraatların Erbakan Hoca tarafından gerçekleştirildiğini göstermektedir. Türkkan'ın bu dünyada bir gün belki hatırlanmayacak ama istihzada bulunduğu Erbakan Hoca'nın eserleri bu millete hizmet etmeye devam edecek ve asla unutulmayacak" ifadelerini kullandı.
SAADET PARTİSİ RESMİ YAYIN ORGANI MİLLİ GAZETE'DEN DE TEPKİ GELDİ
Skandal ifadeleri sonrası Saadet Partisi resmi yayın organı Milli Gazete'den İYİ Partili Türkkan'a tepki geldi. Gazetede konuyla ilgili yapılan habere "Üzgünüm yetmez özür bekliyoruz" manşeti atıldı.

İYİ PARTİLİ TÜRKKAN İFTİRA ATTI
Mili Gazete'deki haberin detayında ise şu ifadelere yer verildi:
TBMM'de Kanal İstanbul ile ilgili bir basın açıklaması yapan Türkkan, açıklamasının devamında Türkiye'nin ağır sanayi hamlesini başlatan Erbakan Hoca'ya yönelik, "Hafta sonu Kanal İstanbul projesinin temelini atıyoruz diye Kuzey Marmara Otoyolu'yla ilgili eski bir projenin köprü temelini attılar. Erbakan çok temel atardı. İş bir ara o kadar ilerledi ki, boş tarlaya temeller attılar. Aradan 40 sene geçmiş, aynı hadiselerin devamı bizi üzüyor" iftirasında bulundu. Türkkan'ın bu yakışıksız açıklamasının ardından tepkiler de gecikmedi.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan'ın, Millî Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili yakışıksız sözlerine büyük tepki geldi. Sosyal medyada konu ile ilgili paylaşım yapan birçok siyasi ve vatandaş, Türkkan'ın haddi aştığını kaydetti. Türkkan, dün attığı tweetle sadece "Üzgünüm" demekle yetindi...
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan'ın Millî Görüş Lideri ve 54'üncü Hükümet Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la ilgili mesnetsiz iddialarına kamuoyundan büyük tepki topladı. Türkkan'ın Türkiye siyasi hayatında önemli işlere imza atan, her geçen gün değeri daha da anlaşılan ilim ve siyaset adamı Erbakan'a yönelik skandal açıklamaları, siyasetten bürokrasiye, işçiden memura kadar herkes tarafından kınandı.







