Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den kanser ilacı müjdesi
Koronavirüs aşısını bulan Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin bu kez de kanser ilacı müjdesi verdiler. Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci'nin bulduğu kanser ilacının ilk denemesi yapıldı.
Alman BioNTech'in kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı Uğur Şahin, şirketin çevrimiçi yıllık genel toplantısında yaptığı konuşmada, ürettikleri COVID-19 aşılarının yeni ortaya çıkan varyantlar karşısında da etkili olduğunu söyledi. Şahin, "Şu anda aşımızı mevcut varyantlara uyarlamanın gerekli olduğuna dair bir kanıt yok" dedi.

KORONAVİRÜS AŞISINDA ÜÇÜNCÜ DOZ HAZIRLIĞI
Üçüncü bir doz gerekmesi durumunda yapılan hazırlıklar kapsamında aşının yeni varyantlara karşı etkinliğinin sürekli olarak gözden geçirildiğini söyleyen Şahin, bununla birlikte bilim insanlarının koronavirüsün varyantları hakkında giderek daha fazla bilgi sahibi olduğuna dikkat çekti.

Aynı zamanda, yeni varyantlar ortaya çıktıkça aşılı olanların bağışıklığının zamanla azaldığının gözlemlendiğini de kaydetti ve "Bağışıklığı yenilemek için üçüncü bir aşının yüksek önemde olabileceğine inanıyorum. Ancak ne zaman ve ne sıklıkta bir takviyeye ihtiyaç duyulacağını henüz bilmiyoruz" dedi.






