Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu! Thodex'te neler yaşandı?
Son dakika haberine göre; Türkiye yeni bir Çiftlik Bank vakasıyla karşı karşıya! Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu kripto para borsası Thodex’te ortaya çıktı. Şirketin sahibi Fatih Özer’in 2 milyar dolar kripto varlıkla Arnavutluk’a kaçtığı iddia edildi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. MASAK şirketin hesaplarına el koydu.
Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu olarak kayıtlara geçecek olay kripto para borsası Thodex'te yaşandı. Geçen yıl ünlü mankenlerle reklam filmi çeken Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in, sosyal medya hesaplarını kapatarak, 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de İstanbul Havalimanı'ndan Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtığı ortaya çıktı. Şirketin internet sitesi de İstanbul Nida Kule'deki ofisi de kapı duvar. Özer'in yatırımcıların 2 milyar dolar kripto parasıyla sırra kadem bastığı iddia edildi. Yaklaşık 400 bin kişinin yatırım yaptığı borsayla ilgili birçok kişi suç duyurusunda bulundu. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Özer hakkında 'nitelikli dolandırıcılık'tan soruşturma başlattığını duyurdu. Şirketin çalışanlarının ifadeleri alınıyor. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da şirketin banka hesaplarını dondurdu.

REKLAMLAR, ÇEKİLİŞLER...
Thodex, Koineks Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in sahip olduğu şirket tarafından 20 Eylül 2017'de kuruldu.
Kripto para borsası, yatırımcıları çekmek için geçmişte dolandırıcıların kullandığı yöntemleri kullandı. Aralık 2020'de ünlü mankenlerle reklam kampanyası başlattı. Hatta şubatta kendi platformuna üye toplamak için bir kişiye Porsche Panamera GTS hediye ettiği bir çekiliş yaptı. Şirket geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını öne sürerek, yatırımcı sayısını artırmaya çalıştı.

ŞUBATTAN BERİ ŞİKÂYET VARDI
Aslında şubattan bu yana şirketle ilgili 'şikayet.var' adlı bazı sitelerde çeşitli iddialar gündeme geldi. Kripto borsasında işlem yapanlar, varlık alımları için para gönderildiğinde işlem yapıldığını ancak kripto varlıkları satmak istediklerinde kendilerinin günlerce bekletildiğini, paralarını alamadıklarını iddia etmeye başladı. Son bir haftadır da bazı yatırımcılar, banka hesaplarında para çekme hususunda aksaklık yaşandığını belirterek, şirketin Nida Kule'deki ofisine dahi gitti. Ancak hiçbir yetkiliye ulaşılamadı.
















