Dünya basını Türkiye'nin uzay projesini konuşuyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu "Milli Uzay Programı" dünya basınında geniş yer buldu. ABD, Almanya ve Rusya'da gündem Türkiye'nin tarihi projesi olurken, "Türkler uzaya gidiyor" ifadelerine yer verildi.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin gelecek 10 yılını kapsayan Milli Uzay Programı Avrupa basınında gündem oldu. ABD basınında yapılan haberlerin ardından Alman ve Rus basınları da Türkiye'nin projesini ele aldı.

"TÜRKİYE UZAYA ASTRONOT GÖNDERECEK"
Almanya merkezli Deutsche Welle, "Türkiye, bir Ay misyonu ile uzay programını açıkladı" başlığını kullanarak, Türkiye'nin 2023 yılında Ay'a ilk roketinin gönderilmesinin beklendiğini kaydetti.
Diğer hedefler arasında uzay limanı kurmak ve yine uzaya astronot göndermek olduğu anımsatıldı.

"UYDU TEKNOLOJİLERİNDE KÜRESEL MARKA OLUŞTURULACAK"
ABD merkezli haber sitesi Axios, Türkiye'nin 2023'te Ay'a ulaşacağını okuyucularına aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, uydu teknolojisi alanında "küresel bir marka" oluşturmayla ilgili sözlerine vurgu yapılarak, Erdoğan'ın şu sözlerine yer verildi:
"Milli Uzay Programı, ülkemizi küresel uzay yarışında bir üst lige taşıyacak. Programın birincil ve en önemli misyonu, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay ile ilk teması sağlamaktır."
Türkiye'nin son 18 yılda uydu, uzay, fırlatma sistemleri ve uzay ekipmanlarına 2.1 milyar lira harcadığı bilgisi paylaşıldı.









