Türk SİHA'larına Avrupa'dan bir talip daha! Kimler Türk SİHA'sı alacak?
Dünyanın hayranlıkla takip ettiği Türk SİHA'larına talep arttı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallece'ın övgüyle söz ettiği Türk SİHA'larına bir ülke daha talip oldu. Ukrayna ve Sırbistan'ın ardından komşularımızdan Bulgaristan da SİHA almak istediğini duyurdu.
Türkiye geliştirdiği SİHA'lardan almak isteyen Avrupa ülkeleri sıraya girdi. Karabağ, Suriye ve Libya'da tarih yazan Türk SİHA'larına bir komşumuz daha talip oldu.

BULGARİSTAN DA SIRAYA GİRDİ
Bulgaristan, altı adet Bayraktar TB2 almak için girişimlerini geçtiğimiz yıl başlatmış ancak Covid-19 salgını sebebiyle görüşmeler ertelenmişti. Bu yıl içinde Sofya'da yapılacak görüşmeler sonucunda Bulgaristan'a Bayraktar TB2 ihraç edilebileceği bildirdi. Bayraktar'ın Bulgaristan'a ihraç edilmesi hâlinde millî sistemler, ilk defa bir AB üyesi ülke tarafından kullanılmış olacak.

SAVAŞIN KAZANANINI BELİRLİYOR
Türk SİHA'ları ile ilgilenen bir diğer Avrupa ülkesi ise İngiltere. Dağlık Karabağ'da kullanılan Bayraktar'ın, savaşların seyrini değiştirecek kapasitede olduğunu ispatlamasının ardından İngiltere'nin bu sistemlerle yakından ilgilendiği belirtiliyor. Londra'nın ABD'li üretici General Atomics tarafından yapılan Protector'un yerine, hem düşük maliyetli hem de küçük boyutlu olduğu için Türkiye'den Bayraktar TB2 almak istediği ifade ediliyor. Ayrıca İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın, "Türk SİHA'ları çığır açan silah" dediğini geçtiğimiz günlerde uluslararası medyada yansımıştı.




