İş yerinde koronavirüs tedbirlerine dikkat! Milyonları ilgilendiriyor
Koronavirüs salgını her geçen gün can almaya devam ederken, uzmanlar, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Sabah iş yerine gidildiğinde elleri yıkamak ve maskeyi değiştirmek şart. Dışarı çıkılmasa bile maskeyi iki üç saatte bir yenilemek gerekiyor. Maskenin, nemlendikçe koruma özelliğini kaybettiği de unutulmamalı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadelede aşı çalışmaları umut verirken uzmanlar, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğine dikkat çekiyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer işe giden çalışanlar için önemli tavsiyelerde bulundu.

Pandemi sürecinin başında yaptığımız uyarılar hâlâ geçerli. Artık bu kurallar hayatımızın bir parçası haline gelmeli. Her koşulda mutlaka elimizi yıkayacağız, 1.5-2 metrelik mesafeyi korumaya kesinlikle dikkat edeceğiz ve mutlaka cerrahi maske takacağız.
Doğru maske kullanımı çok önemli. Maske seçiminde hata yapılıyor. Biz kesinlikle cerrahi maskelerin kullanılmasını öneriyoruz.

TELİ KAPATIN
Maske, lastiklerinden tutularak kulaklara geçirilmeli. Maskede mutlaka tel bulunmalı ve burnumuza oturacak şekilde sıkıştırılmalı. Burun çıkıntısının kenarlarında hiç boşluk kalmamalı, hava giriş-çıkışı olmamalı. Maskenin yan taraflarında da boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir. Maskenin üst kısmı burna tam oturmalı, yanak kısımları tam kapanmalı ve diğer ucunun ise çenenin alt kısmına kadar inmesi gerekiyor. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken nokta ağzın ve burnun maskenin içinde kalmasıdır.




