Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama

Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama

Son dakika haberi... Moskova Mutabakatı çerçevesinde; İdlib’deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2’nci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Moskova Mutabakatı çerçevesinde; İdlib'deki M4 karayolunda kara ve hava unsurlarının katılımıyla 2'nci Türk-Rus birleşik kara devriyesi icra edildi.

Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama - 1
Türk ve Rus heyetleri Moskova'da İdlib konusunda anlaşma sağlamış ve aşağıdaki maddelerde mutabık kalmıştı:

İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 tarihinde saat 00:01'den itibaren durdurulacaktır.
M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecektir. Güvenli koridorun işleyişine dair ayrıntılı esas ve usuller, Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu Savunma Bakanlıkları arasında 7 gün içinde kararlaştırılacaktır.
Türk-Rus ortak devriyeleri, 15 Mart 2020 tarihinde M4 karayolunun Trumba'dan (Serakib'in 2 km batısı) Ain-Al-Havr'a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır.

İşte devriyeden görüntüler:

Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama - 2


Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama - 3

Son dakika: MSB'den M4 karayolundaki Türk- Rus devriyesiye ilgili flaş açıklama - 4

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin