TürkAkım projesi yarın açılıyor! Türkiye merkez ülke olacak
Türkiye'yi bölgesinde adeta enerji üssüne dönüştürecek ve Rusya doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkım projesinin açılışı yarın İstanbul'da Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Lideri Putin'nin katılacağı törenle yapılacak.
Rusya'nın doğal gazını Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya iletecek TürkAkım doğal gaz boru hattının açılışı yarın İstanbul'da düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek. Haliç Kongre Merkezi'ndeki törene, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılması bekleniyor.

GAZ AKIŞINA HAZIR HALE GETİRİLDİ
Rusya'nın Anapa şehrinden Kıyıköy'e uzanan ve 935'er kilometre uzunluğundaki iki hattan oluşan TürkAkım'ın inşaat süreci sona erdi. Anapa'da bulunan Russkaya Kompresör İstasyonu ve Türkiye Kıyıköy Alım Terminali de tamamlandı. Rus gazını doğrudan Türkiye'ye iletecek TürkAkım boru hattı 31 Aralık 2019 itibarıyla gaz akışına hazır hale getirildi.

AVRUPA'YA GAZ GÖNDERİLECEK
Her bir hattı 15,75 milyar metreküp olmak üzere toplam 31,5 milyar metreküp gaz kapasitesi bulunan TürkAkım'ın 15,75 milyar metreküp kapasiteli ilk hattı Türkiye'ye gaz akışı sağlarken, aynı kapasiteli ikinci hat üzerinden Avrupa'ya gaz gönderilecek.



