Bayrama gidecekler dikkat!
Kurban Bayramı'na sayılı günler kala şehirlerarası otobüslerde 2-5 Kasım arasındaki günlerde doluluk oranının yüzde 100'e ulaştığı bildirildi.
Bayram öncesine denk gelen 2-5 Kasım için otobüslerde yer kalmadığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
''2 Kasımdan itibaren günlük binlerce otobüs, bayram tatili için yolcu taşıyacak. Bugünden yüzde 100 doluluğa ulaşıldı. Dönüşler için de rezervasyonlar sürüyor. Birçok kişi, 9 günlük tatil olup olmayacağını bilmediği için rezervasyonlarını tam anlamıyla yapmış değil. Bayramdan sonraki 10-11 Kasım (Perşembe-Cuma) tatil olacağı düşüncesiyle genellikle 12-13 Kasıma rezervasyon yaptırılıyor. Dönüşler için de doluluk oranları yüzde 90'lara ulaştı.''
Ulaştırma Bakanlığının, D2 ve B2 belgeli, daha çok turistik taşımalarda kullanılan otobüslerin de Ramazan ve Kurban Bayramı süresinde tarifeli sefer yetkisine sahip firmalarda çalışabilmesine izin verdiğini belirten Erdoğan, ''Yani Kurban Bayramı için izin var. Firmalar, ek seferlerini açıklayacak ve rezervasyonlarına devam edecek'' dedi.
-Hedef 8-10 milyon yolcu-
Erdoğan, talebe ve rezervasyonlara göre Kurban Bayramı'nda da 8-10 milyon arasında yolcu taşımayı hedeflediklerini dile getirerek, vatandaşların korsan çalışan otobüslerden uzak durmasını istedi.
Korsan çalışan otobüslerde sürücülerin saatlerce direksiyon koltuğunda oturarak vatandaşların hayatını riske attığını vurgulayan Erdoğan, ''Bunun yanı sıra özel otomobiller yerine otobüslerin tercih edilmesini istiyoruz. İstatistiklere göre otomobillerin karıştığı kazalar, otobüslere oranla daha yüksek. Özellikle uzun yolculuklarda hayatı riske atmanın anlamı yok'' diye konuştu.
AA