Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
İzmir'de, hava sıcaklıklarının giderek yükselmesiyle birlikte dondurma satışları artarken, uzmanlar ise güneşin altında eridikten sonra tekrar dondurulan dondurmaların bakteri üretebileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Giriş Tarihi: 26.06.2020 09:43
Güncelleme Tarihi: 26.06.2020 09:43
Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
Güneş altındaki dolaplarda hafif eriyip tekrar donan dondurmalardaki bakteriye karşı uyarılarda bulunan uzmanlar, serinlemek için tüketilen masum bir dondurmanın yol açacağı tehlikelere dikkat çekiyor.
Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim, usulüne uygun yani hijyenik şartlarda dondurulmuş gıdaların kolay kolay mikroplu ortam barındırmayacağını söyleyerek, "Dondurulmuş gıdalar normal şartlarda bakteri açısından sakıncalı değildir. Ancak dondurma uzun süre sıcakta kalmış ve erimiş ise, tekrar dondurulduğunda bakteri üretebilir. Dikkatli olmak lazım" dedi.
Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
FIRSATÇI BAKTERİLERE DİKKAT
Bunaltan hava sıcaklıklarında serinlemenin en kolay yolunun dondurma olduğunu anlatan Uzm. Dr. Yetim, bu dönemde tüketimin giderek artacağına dikkat çekerek hastalıklara karşı uyarılarda bulundu.
Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
Uzm. Dr. Yetim şöyle konuştu:
"Dondurulmuş bir gıdayı birdenbire, fazla miktarda almak bazı riskler içerir. Vücudumuzun boğaz, ağız, yemek borusu ve mide gibi bölümlerinde birdenbire ısıyı düşüreceği için fırsatçı bakterilerin devreye girip hastalık yapma riski vardır. Düzeyli ölçüde tüketmekte fayda var."
Uzmanlar uyardı: Dondurmadaki gizli tehlike
'AÇIK DONDURMAYI AYNI YERDEN ALIYORUM'
İzmir'de, özellikle öğle saatlerinde hava sıcaklıklarının 30 dereceyi aşmasıyla birlikte dondurma satıcılarının önünde yoğunluk oluştu.