Misafirlerinize parmaklarını yedirecek şişleme kek tarifi! Çayın, kahvenin yanına eksik etmeyin! Sadece 2 malzemeyle...
Şişleme kek tarifini bir kere denediğinizde artık alışkanlığınız haline gelecek. Özellikle çay ve kahvenin yanında bir yıldız haline gelecek bu lezzet alıştığınız kek tariflerini size unutturacak. Peki şişleme kek nasıl yapılır? Şişleme kek pişirme püf noktaları neler? İşte tarifi...
Çay ve kahvenin yanına ne yapacağım derdine son. 5 çaylarından, altın günlerinden eksik olmayacak bu tarifi yiyenler tarifi için kapınızda sıra olacak. Yiyenlerin damaklarda bıraktığı kıyır kıyır tat bırakacak. Klasik kek tariflerinden sıyrılacağınız bu lezzetle birlikte sadece 2 malzemeyle farklar oluşturacaksınız. İşte şişleme kek tarifi...
İşte bir yiyenin bir daha isteyeceği parmak ısırtıcak şişleme kek tarifi...
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu İçin;
3 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
Üzeri İçin;
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
YAPILIŞI
Damakları çatlatan efsane şişleme kek tarifimiz için öncelikle karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurta ve şekeri ekleyip, iyice çırpalım. Daha sonra üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım, ardından un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip son kez çırpalım. Yağlanmış ve unlanmış kare borcama kek hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış 180°c fırında keki pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapalım. Kekin içine kürdan batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Şimdi de kekimizin sosunu hazırlayalım.
Bunun için uygun bir tencereye kakaoyu, şekeri, suyu ve sütü alıp kaynayıncaya kadar pişirip soğumaya bırakalım. Pişen ve ılıyan keki çırpıcının ucu ile delikler açalım. Üzerine hazırladığımız sosu kaşık yardımıyla her yerine dökelim. Son olarak üzerine çırpılmış krem şanti sürelim ve dilediğimiz şekilde süsleyip servis edelim.