Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti

Kocaeli'de etkili olan yoğun kar yağışı yüksek bölgelerde etkili olmaya göstermeye devam ediyor. Kartepe ilçesindeki Samanlı Dağları'nda kar kalınlığı 2 metre 80 santime ulaşırken vatandaşlar da hafta sonu kar keyfi yapmak kayak merkezlerinin yolunu tuttu.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 1

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde kar yağışları etkili olmayı sürdürüyor.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 2

Mart ayında öngörülen şiddetli yağışlar Samanlı Dağları'nı komple beyaza boyadı. Zirvede kar kalınlığı 280 santimetre olarak ölçüldü.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 3

Zaman zaman büyüleyici manzaraların gün yüzüne çıktığı Kartepe'de vatandaşlar da kayak merkezlerine koştu.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 4

İstanbul başta olmak üzere çevre kentlerden karın keyfini çıkarmak isteyen vatandaşların rotası yine Kartepe oldu.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 5

"BU SENE İKİNCİ BİR SEZON YAŞANIYOR"

Kartepe'de kayak merkezi sorumlusu Taner Tamer, "Şu an tesislerimizde 280 santimetre civarında kar bulunmaktadır. Kayakseverler bugün, sezonun ortasındaymış gibi yoğunluk yaşattılar. Önümüzdeki günlerde de böyle devam etmesi bekleniyor. Birkaç gün içerisinde yağacak olan karlarla beraber 3 metrelik karımız olacak. Son yıllarda sezonumuz ortalama 15-20 Mart civarlarında kapanıyordu. Bu sene ise gerçekten beklenmedik şekilde bir kar yağışımız var. Bu da kayakseverleri çok mutlu etti. Çünkü daha önce çok kısa bir sezon yaşıyorlardı. Bu sene ise resmen ikinci bir sezon yaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 6

Karın tadını çıkarmak için ailesiyle birlikte İstanbul'dan Kartepe'ye gelen 11 yaşındaki Derin Yılmaz, "Burası çok güzel ve ilk defa kayak yapıyorum. Trenle geldik, zor bir yolculuktu. Fakat geldiğimiz yer çok güzel olduğu için bu zorluğa değdi" ifadelerini kullandı.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 7

Kar tatili için İstanbul'dan Kartepe'ye gelmeyi tercih eden Derya Yılmaz ise "Karın son günlerinde geldik çünkü seneye bırakmak istemedik. Burası çok güzel bir yer. Mart ayında acaba kar yok mudur diye düşündük. Bugün şansımıza epey kar almış burası, neredeyse 3-4 metre kar var. Şansımız varmış, yılın en iyi karında geldik" dedi.

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 8

Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 9
Kocaeli’nde kar kalınlığı neredeyse 3 metreye ulaştı! Kayakseverler akın etti 10