İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı

İçişleri Bakanlığının koronavirüs ile mücadele kapsamında yayımladığı genelge doğrultusunda semt pazarlarının saat 19.00'dan itibaren kapatılması amacıyla Esenyurt'ta zabıtanın uyarıları pazarcıların tepkisine neden oldu. Çuvallar dolusu sebze ve meyve protesto amacıyla pazarın ortasına dökülürken, alışverişe gelenler 'Sosyal mesafe' kuralını hiçe sayarak yere dökülenleri almak için adeta birbirleriyle yarıştı.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 1

İçişleri Bakanlığı geçen Mart ayında Koronavirüs önlemleri kapsamında il, ilçe ve beldelerdeki mahalle/semt pazar yerlerinde uyulması gereken kuralları düzenleyen bir genelge yayımladı.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 2

Genelgenin 11'inci maddesinde, "Pazar/satış yerleri en geç saat 19.00'a kadar faaliyet yürütebilecek; buna yönelik tebligatlar pazar esnafına yapılacaktır" denildi.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 3

Yenikent'e kurulan kapalı pazarda Esenyurt Belediyesi zabıta görevlileri de dün saat 19.00 yaklaşırken pazarcıları tezgahlarını toplamaları konusunda uyardı. Ancak, pazarcılar satışa devam etti.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 4

Zabıta bunun üzerine kapalı semt pazarının girişlerini kapatmaya başladı. Pazarcılar, bu yönteme sert tepki gösterdi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 5

Zabıtanın isteği üzerine bölgeye polisler de sevk edildi. Pazarcılar, ellerinde satacak ürünleri bulunduğunu, müşterilerin de bunları almak istediğini, kendilerine biraz daha zaman verilmesini istedi.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 6

Bu istek kabul edilmeyince tepki gösteren esnaf, çuvallar dolusu sebze ve meyveyi protesto amacıyla pazarın ortasına döktü.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 7

Pazar alışverişine gelenler, bunun üzerine 'Sosyal mesafe' kuralını hiçe sayarak yere dökülen ürünleri kapmak için adeta birbirleri ile yarıştı.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 8

Bu konuda yapılan uyarıları da dinleyen olmadı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 9

Pazarcıların tepkisi ve sebze ve meyveleri yerden toplamaya çalışanların görüntüleri cep telefonları ile kaydedildi.

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 10

Pazarcılar daha sonra tezgahlarını kaldırarak uzaklaştı.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul’da pazar yeri fena karıştı! Sebze ve meyve kapışıldı 11
A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin