Ihlamur… Ada çayı… Rezene çayı… Bitki çayları nasıl demlenmeli? Sallama çay mı demleme mi?
Her şeyin fazlası zarar derler. Kış ayları ile birlikte talebin arttığı bitki çayları için de durum böyle. Peki günde kaç fincan tüketilmeli? Her bitki çayını herkes içebilir mi? Sallama çay mı yok demleme mi? Bitki çayı nasıl demlenir? Beslenme ve diyet uzmanı Nida Acar, A Haber'de tarif verdi. İşte detaylar...
Her birinin rengi ayrı kokusu ayrı tadı ayrı. Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin ilk tercihi bitki çayları oluyor. Fakat her şey de olduğu onun da fazlası zarar.
Peki bitki çaylarını kim, nasıl tüketmeli? Beslenme ve diyet uzmanı Nida Acar, "Eğer bireyin kardiyolojik bir hastalığı yoksa günlük 2 fincana kadar bitki çayı tüketebilir." ifadelerini kullandı.
Acar, "Her çay içindeki antioksidandan dolayı bazı hastalıkları tetikleyici olabildiği için hastalığa uygun çayı içmek daha faydalı olacaktır." dedi.
- Yeşil çay kan sulandırıcı olduğu için kan sulandırıcı alan bir bireyde veya hipertansiyonu olan bireyin yeşil çay tüketmişinizi önermemekteyiz.
Doğru demleme yöntemi de dikkat edilmesi gereken husulardan biri.