En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

Kandil simidi nasıl yapılır? En kolay yapılan kandil simidi tariflerini sayfamızda derledik. İsterseniz pastane usulü mahlepli, isterseniz ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifini inceleyebilirsiniz. Kandil günlerinde özel olarak yapılan bir yiyecek olan kandil simidine soflaraların yer vermek isteyenler için yapımı kolay kandil simidi tarifini araştırıyor. İşte sizler için hazırladığımız en kolay kandil simidi tarifi...

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? Günahlardan arınmayı ifade eden Berat Kandili dolayısıyla, kandil simidi yapmak isteyen vatandaşlar, mahlepli kandil simidi ve ağızda dağılan kandil simidi tariflerini araştırmaya başladılar. Osmanlı geleneği olan "kandil simidi" bugün sofralarda yerini alacak. Peki, en güzel ve en kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi...

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ İÇİN MALZEMELER

* 4,5 su bardağı un
* 125 gram eritilmiş tereyağı
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 1 yumurta
* 1,5 çay bardağı sulu yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 tatlı kaşığı şeker
* Yumurta
* Susam

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

MAHLEPLİ KANDİL SİMİDİ TARİFİ

Mahlepli kandil simidi yapabilmek için öncelikle, un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri bir kap veya kase içinde karıştırın. Karıştırılan unu azar azar ekleyerek kabartma tozunu ilave edilerek yoğurmaya başlayın.

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

Karıştırılan hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Bu arada yumurta ve susamı kaselere alın.

Elinizle hamura simit şekli verin ve önce yumurtaya batırıp sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

Soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

AĞIZDA DAĞILAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ

MALZEMELER
125 gram margarin
2 tane yumurta (sarısı hamuru için, beyazı dışı için)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı kadar un

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

KANDİL SİMİDİ ÜZERİ İÇİN MALZEMELER
2 yumurta akı
Susam ya da çörek otu

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

KANDİL SİMİDİ NASIL YAPILIR?

Oda sıcağında bekletilen yumurtaların sarısını ve beyazını ayırarak kandil simidini hazırlamaya başlayın. Bir kabın içerisine 3-4 su bardağı kadar un dökün ve unun ortasına bir çukur açın. Margarin, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri una açtığınız çukura ekleyin.

En kolay kandil simidi nasıl yapılır? İşte pastane usulü mahlepli ve ağızda dağılan nefis kandil simidi tarifi

Malzemeleri ekledikten sonra unu yoğurmaya başlayın. Bir süre boyunca unu yoğurduktan sonra ele yapışmayan ve yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamur bu kıvamdayken azar azar un eklemesi yaparak yoğurmayı sürdürün.

Hazırladığınız hamurdan parçalar ayırın ve hamur parçalarını rulo haline getirerek küçük simitler şeklinde birleştirin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve kandil simitlerini dizin. Ardından kandil simitlerinin üzerine yumurta sürün ve susam ya da çörek otunu serpip önceden 190-200 derece arası ısıtılmış fırına yerleştirin. Simitler pişince servise hazır hale getirin.