Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi

BMC'nin zırhlısı Tulga'dan önemli bir haber geldi. Türkiye'nin en büyük ticari ve askeri araç üreticilerinden BMC, ülke için sınıfında ilk olan zırhlı pikap aracı Tulga'yı talepler doğrultusunda geliştirerek seri üretime hazır hale getirdi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da geçen yıl düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) ilk kez sergilenen aracı kullandı. Araca, Erdoğan'ın da onayıyla miğfer anlamına gelen Tulga ismi koyuldu.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 1

Güvenlik güçlerinin kullandığı araçlara yerli ve milli çözümler geliştirmek için çalışmalar yürüten BMC, iç güvenlik personelinin ihtiyaçlarını dikkate alarak zırhlı pikap üretti. Araç ilk kez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Eylül 2019'da BMC'nin İzmir'deki fabrikasını ziyaretinde ortaya çıktı.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 2

Başkan Recep Tayyip Erdoğan da geçen yıl düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST İstanbul) ilk kez sergilenen aracı kullandı. Araca, Erdoğan'ın da onayıyla miğfer anlamına gelen Tulga ismi koyuldu.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 3

Araç, geçen sürede güvenlik güçlerinin talepleri doğrultusunda pek çok açıdan geliştirildi. Performansı yukarı çekilen, yeni donanımlar eklenen pikap araç, nihai tasarımıyla seri üretime hazır hale getirildi.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 4

Araç son hali ve kamuflajlı boyamasıyla Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, İçişleri Bakanlığı bakan yardımcıları ve emniyet görevlilerine sunuldu.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 5

FARKLI GÖREVLERİ YERİNE GETİREBİLECEK

İlk olarak güvenlik güçleri için zırhlı pikap olarak tasarlanan ve yaklaşık 2,5 yıllık bir çalışmayla son haline getirilen aracın, toplamda 7 versiyonunun olması planlanıyor.

BMC TULGA HABERİNİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 6

Yaklaşık 6 ton ağırlığındaki aracın 5 kişi taşıma kapasitesi bulunuyor. Farklı görevleri yerine getirebilecek araç, kasasına konuşlandırılacak sistemlerle silahlandırılabilecek.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 7

Yüksek balistik koruma seviyesine sahip araç, mayına karşı duyarlı, 3 kilogram TNT'ye dayanıklı şekilde görev yapacak.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 8

Aracın ilk kullanıcısının İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar olması öngörülüyor.

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 9

Aracın aynı zamanda özellikle Orta Doğu'da kullanılan bu tipteki araçlar için önemli bir alternatif oluşturacağı değerlendiriliyor.

BMC TULGA HABERİNİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Son dakika haberi: BMC Tulga göreve hazır! Başkan Erdoğan test etmişti | Teknoloji haberi 10

Sonradan zırhlandırılan araçlarda kısa sürede bakım ihtiyacı doğuyor ya da arızalar ortaya çıkıyor.