A HABER GALERİ
Paris'te millilerimiz sahnede! Ay yıldızlı bayrağımızla geçitte boy gösterdi| Törende gurur dolu anlar
Yeryüzünün en büyük spor şölenine Paris ev sahipliği yapacak. 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2024 Paris Yaz Olimpiyatları Oyunları, coşkulu bir törenle başladı. Törende Sen NehrindeN geçit yapılırken milli sporcularımız ay yıldızlı bayrağımızı taşıdı. Gurur dolu anların yaşandığı geçitte ise kırmızı beyaz görüntüler ortaya çıktı. İşte o anlardan kareler....
Fransa'nın başkenti Paris'teki Sen Nehri'nde gerçekleştirilen törenle, 33. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın resmi başlangıcı yapıldı. Milli sporcularımız, olimpiyatların açılış töreninde bayrağımızı dalgalandırdı.
Milli sporcularımız, olimpiyatların açılış töreninde bayrağımızı dalgalandırdı. Team Türkiye, Sen Nehri'nden geçerken gurur dolu anlar yaşandı.
Ay-yıldızlığı bayrağımızı milli sporcularımız Mete Gazoz ve Busenaz Sürmeneli taşıdı.Team Türkiye'nin yer aldığı gemide Tunus delegasyonu da yer aldı.
Törende Türkiye adına üst düzey temsil olarak Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Üyesi ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat yer aldı.
Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda milli sporcularımıza ilişkin "Sen Nehri üzerinde bir nazlı hilâl...Ve işte evlatlarımız... Sizinle gurur duyuyoruz çocuklar! Yolunuz açık olsun..." dedi.
Türkiye adına Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 18 branşta 54 kadın ve 48 erkek olmak üzere toplam 102 sporcu yarışacak. Açılışı Sen Nehrin'e yapılacak 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türk bayrağını Busenaz Sürmeneli ile Mete Gazoz taşıyacak. Türkiye, açılış töreninde 191. sırada geçiş yapacak.
Oyunlara atletizmde 16 sporcuyla katılacak Türkiye, güreşte 11, yelken, judo, boks ve yüzmede 8'er, atıcılıkta 7, tekvando ve cimnastikte 5'er, okçulukta 4, eskrim ve modern pentatlonda 2'şer, masa tenisi, badminton, bisiklet, halter ve kürekte de birer sporcu ile madalya arayacak.